De 10 beste apps om 5 minuten te doden

Door: mark-swarts | 28 augustus 2014 10:00

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Als je op stap bent en even vijf minuten moet wachten op de bus, pak je direct de smartphone erbij. Even het vaste internetrondje aflopen, zodat je weer op de hoogte bent. Benut je tijd nuttiger en leer wat van je omgeving of sla je slag bij de online dagaanbiedingen.

Tip 01: Instagram

Instagram (ook voor Android) is het sociale netwerk waarbij het allemaal draait om het delen van foto's en (korte) video's. Veel van de profielen zijn openbaar, omdat Instagram voornamelijk gebruikt wordt door mensen die hun leven showen. Instagram is ook perfect te gebruiken om in één oogopslag te zien wat er gebeurt in jouw omgeving. Download de Instagram-app voor je smartphone en maak een account aan. Eenmaal ingelogd zie je vijf logo's in beeld.

De tweede van links, het kompaslogo, geeft je een overzicht van gedeelde media die passen bij jouw interesses (gebaseerd op de profielen die je volgt). Druk op het vergrootglas om te zoeken. Kies Tags en vul daarin een trefwoord in, bijvoorbeeld de plaats waar jij nu bent. De daadwerkelijke hashtag vult Instagram zelf in. Als je zoekt op Amsterdam krijg je ruim 3 miljoen berichten te zien. Sommige gebruikers hangen ook een geotag aan hun foto's, zodat je de exacte locatie op een kaart ziet. De geotag vind je onder de gebruikersnaam van een persoon. Als je op deze blauwe regel drukt, krijg je alle foto's van die locatie te zien. Foto's van je digitale camera op Instagram zetten, doe je zo.

Tip 01 Met Instagram houd jij de omgeving in de gaten.

Tip 02: Duolingo

Een taal leren is altijd nuttig, maar wat kost zoiets veel tijd en moeite. De dienst Duolingo maakt het leren van een taal juist leuk. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android. Via een schema, lijkende op levels zoals in computerspellen, werk je jouw weg omhoog van het beginnersniveau naar een expertniveau. Onderweg vergaar je XP-punten ofwel ervaringspunten.

Je ziet ook hoeveel dagen je al bezig bent. Standaard begint Duolingo met het leren van Engels vanuit het Nederlands. Is jouw basiskennis voldoende? Scrol dan naar beneden en druk naast het voor jou gepaste niveau Neem een kortere weg. In de app kun je ook bijvoorbeeld gratis Frans, Duits, Italiaans en Portugees leren, maar dat werkt vanuit het Engels. Het leuke is dat elke oefening vrij kort maar intensief is en bestaat uit schrijf-, luister- en zelfs spraakoefeningen.

Tip 02 Een nieuwe taal leren is erg eenvoudig.

Leuke taalapps!

Duolingo is een geweldige app om op een speelse manier een nieuwe taal onder de knie te krijgen. Het kost je vijf minuten per keer om je door de verschillende niveaus te werken. Maar er zijn meer leuke taalapps waar je écht wat aan hebt en die je gewoon in een paar minuten tijd per dag kan doen. Een goed alternatief voor Duolingo is Busuu. Hiermee kun je niet alleen via de app een taal leren, maar kom je ook in contact met een community van maar liefst 40 miljoen gebruikers.

Door met moedertaalsprekers ('native speakers') te praten, leer je pas écht een nieuwe taal. Maar het kan nog leuker. Zo zijn de taalspelletjes Wordfeud, Ruzzle (ook voor Android) en Lingo geweldige games om je woordenschat te verbeteren. In Ruzzle kun je zelfs de speeltaal veranderen van Nederlands naar Engels, zodat het geheel opeens een andere dimensie krijgt. Ten slotte weet Google Translate vrijwel elk woord te vertalen naar ruim 70 talen, waarbij een stem de woorden voor je kan uitspreken.

Vergroot je woordenschat spelenderwijs of bloedserieus.

Tip 03: Project Noah

Project Noah (ook voor Android) helpt je om de natuur te begrijpen. Noah is een soort sociaal netwerk. Het idee is dat je foto's maakt van bijvoorbeeld planten en dieren, en die deelt op een Google Maps-achtige kaart. Heb je nu geen idee welke vogel je gespot hebt, geef dat dan aan bij plaatsing en andere gebruikers proberen het antwoord te geven. De app bestaat uit grofweg drie gedeeltes: jouw profiel (My Noah), missies (Missions) en een interactieve kaart (Field Guide).

Op de kaart kun je eenvoudig de natuurlijke omgeving verkennen en zien wat voor soorten anderen ontdekt hebben. Met de missies kun je op zoek gaan naar specifieke soorten dieren en planten. Je kunt zelf ook een missie maken om andere Noah'ers in actie te zetten. Ben je een echte padvinder, dan verdien je zogenaamde patches. Zo zit er ook een spelelement in.

Tip 03 Is het een vogel? Is het een plant? Project Noah helpt je!

Tip 04: 2048

De nieuwste verslavende game is 2048 (ook voor Android). Het doel is de blokjes met getallen samen te voegen door te vegen over het beeld, waarbij de getallen worden opgeteld. Alleen blokken met hetzelfde getal kunnen samengevoegd worden. Dus twee blokken van 2 worden 4. Vervolgens heb je nog een blok van 4 nodig om 8 te maken. Het doel is om het getal 2048 te verkrijgen, door dus twee blokken van 1024 bij elkaar te swypen. Maar het blokkenveld wordt voller en voller ... Klinkt eenvoudig?

We kunnen je niet garanderen dat je een potje in vijf minuten kunt afronden. 2048 werkt erg eenvoudig, neemt weinig ruimte in op de telefoon en is op pauze te zetten zodat je in een later stadium kunt verder gaan waar je was.

Tip 04 Het spel 2048 laat je hersenen kraken.

Tip 05: Tinder

Tinder (Android) is de snelste manier om met mensen in de buurt in contact te komen. Het originele doel is om mensen te keuren op basis van foto's in hun profiel. Veeg de persoon vervolgens naar links (afgekeurd) of rechts (goedgekeurd), waarna je moet hopen dat de andere jou ook naar rechts veegt. Ondertussen kun je andere mensen 'keuren'. Voor een grote groep is het daten met een leuk persoon natuurlijk het doel, maar er bevindt zich ook een grote groep 'bezette' personen op Tinder die gewoon nieuwe mensen willen ontmoeten in hun buurt.

Als je Tinder hebt gedownload, log je in met je Facebook-account. Jouw Facebook-foto is daarbij direct je Tinder-profielfoto. Druk in het menu op Instellingen om je zoekinstellingen te beperken tot een bepaalde hoeveelheid kilometers en een bepaalde leeftijd. In het menu Mijn Profiel kun je door op het potloodje te drukken meerdere profielfoto's inladen en informatie over jezelf invoeren. Tinder hoef je niet op een serieuze manier te gebruiken: het is een leuke app voor onderweg om mensen in de buurt te 'checken', zoals je normaal zou doen als je uit de bus staart. In dit artikel geven wij 10 tips voor succes op Tinder.

Tip 05 Daten of mensen 'checken' doe je met Tinder.

0 Reactie(s) op: De 10 beste apps om 5 minuten te doden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.