12 coole Android widgets

Door: redactie-computertotaal | 13 juni 2013 11:38

How To

Android heeft nog steeds een groot voordeel ten opzichte van iOS en Windows Phone 8: widgets. Widgets zijn handige apps die direct vanaf je home screen informatie weergeven. Ze verschillen van de Live Tiles van Windows Phone omdat ze ook interactief kunnen zijn.

Widgets worden meestal in combinatie met apps geleverd (wanneer je een app downloadt krijg je ook de widget ervan), maar je kunt in de Google Play Store ook “pure” widgets vinden. Hier zijn 12 coole widgets die elke Android gebruiker zou moeten uitproberen. Opgepast, Apple!

1 Beautiful Widgets

Beautiful Widgets is een verzameling mooi uitziende widgets voor je Android home screen. Voor iets minder dan twee euro levert Beautiful Widgets verschillende aantrekkelijke geanimeerde widgets in verschillende formaten, waaronder widgets voor een klok, het weer, de datum, en schakelaars. Ze zijn allemaal aanpasbaar, en je kunt gratis skins die door gebruikers gemaakt zijn downloaden op de Beautiful Widgets Skin Market. LevelUp Studios heeft onlangs een gratis versie van Beautiful Widgets gelanceerd, waarin drie widgets gebundeld zitten (klok, weer, en Wi-Fi schakeling) en de mogelijkheid om 10 thema’s te downloaden. Als je er meer wilt zul je voor de volledige versie moeten betalen of binnen de app zelf aankopen doen.

Beautiful Widgets | €1,99

2 Shazam

Shazam is een gratis tool die liedjes herkent door er via de microfoon van je telefoon naar te “luisteren”. Helaas moet je om Shazam te kunnen gebruiken eerst de app laden en vervolgens op de knop drukken om het herkenningsproces te starten. Tegen die tijd is het nummer misschien al afgelopen.

De Shazam widget zet echter een Shazam knop op je home screen neer, waardoor je er alleen maar op hoeft te drukken zodra je een liedje hoort waarover je meer wilt weten.

Shazam | Gratis

3 HD Widgets

In Beautiful Widgets draait het helemaal om aanpasbaarheid en door gebruikers gecreëerde skins, maar HD Widgets zijn gewoon prachtig. Deze set widgets bevat een klok en widgets voor het weer, evenals aangepaste schakelknoppen voor verschillende instellingen (zoals Wi-Fi, Bluetooth, rotatievergrendeling, en helderheid van het scherm). Als je je home screen er ordelijk en mooi uit wilt laten zien is HD Widgets zijn geld zeker waard. Deze widgets hebben professioneel ontworpen Aero-stijl skins, modern uitziende lettertypes, en tal van aanpassingsmogelijkheden.

HD Widgets | €1,49

4 Pulse News

Pulse News is de ultieme app voor nieuwsjunkies: Het levert nieuws van al je favoriete websites, online kranten en tijdschriften, en blogs in een gemakkelijk leesbaar formaat.

Pulse heeft drie widget formaten: groot, klein, en heel klein. Elke widget kan headlines uit één van je favoriete bronnen laten zien, en door op een headline te drukken kun je het volledige verhaal lezen.

Pulse News | Gratis

5 AudioManager

AudioManager is een uitstekende gratis app die het huidige volumeniveau van elk van de audiosignalen van je toestel laat zien – je alarm, media, notificaties, beltoon, systeem, en telefoongesprekken. Als je op de widget drukt wordt de app geopend, waarmee je de verschillende niveaus individueel kunt aanpassen.

AudioManager | Gratis

6 Aix Weather Widget

Beautiful Widgets heeft een widget voor het weer, maar de Aix Weather Widget gaat een stap verder. Het is een pure home screen widget die de temperatuur, maximale/minimale neerslag, en zonsopgangs-/zonsondergangstijden in een mooie grafiek weergeeft. Zelfs als je niet per se gedetailleerde, nauwkeurige weersinformatie nodig hebt is Aix leuk om naar te kijken.

Aix Weather Widget | Gratis

7 Clockr

Clockr is een eenvoudige tekst-gebaseerde klok widget die je Android home screen direct in een modern kunstwerk omtovert. De widget is enigszins aanpasbaar: je kunt het formaat dat Clockr gebruikt om de tijd weer te geven aanpassen, en de tekstkleur.

Clockr | Gratis

8 Twitter

Het gebruik van Twitter, hoe sporadisch ook, vereist dat je gedurende een groot deel van de dag op het sociale netwerk beschikbaar bent. Je kunt iets gemakkelijker aan deze eis voldoen door Twitter’s widget aan je home screen toe te voegen.

Ik houd van de eenvoud van de widget: Je kunt kiezen om nieuwe Tweets uit je feed weer te geven, of Tweets waarin je genoemd wordt. Je kunt ook direct vanuit de widget een Tweet schrijven, zonder dat je de app hoeft te openen. En dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt.

Twitter | Gratis

9 Car Widget

Als je ooit tijdens het autorijden van je telefoon gebruik maakt – en laten we eerlijk zijn, dat is waarschijnlijk het geval – kan Car Widget je helpen om een beetje veiliger op de weg te blijven. Deze widget draait in auto-modus in volledig scherm met extra grote iconen op een toegewezen pagina van je home screen. Het standaard scherm heeft zes grote iconen: Navigatie, telefoon, contactpersonen, kaarten, en twee aanpasbare iconen. Met de laatste twee bijna kun je alles doen wat je wilt: een app openen, direct een contactpersoon bellen, of een specifieke Gmail map openen. Er is ook een Pro versie (€1,49) waarmee je kunt bepalen hoe de telefoon detecteert wanneer je in een auto zit (en welke instellingen er vervolgens moeten worden aangepast).

Car Widget | Gratis

10 Evernote

Evernote is een app waarmee je op verschillende manieren notities kunt maken, waaronder gesproken memo’s en afbeeldingen. Evernote’s aparte, aanpasbare widget app voegt Evernote snelkoppelingen aan je home screen toe, zoals “Snapshot”, “Audio Note”, en “Speech-to-text Note”; en het geeft ook je meest recente notities weer.

Evernote | Gratis

11 Dictionary.com

Dankzij het Internet en smartphones heb je geen excuus om de betekenis van een woord niet te weten.

De Dictionary.com widget laat een woord van de dag zien, en je kunt direct vanaf het home screen in het woordenboek of de thesaurus van de site zoeken naar woorden waarin je geïnteresseerd bent. Opmerking: Deze widget neemt meer ruimte op je scherm in beslag dan gebruikelijk.

Dictionary.com | Gratis

12 Holo Bulb

Je hoeft, zolang je telefoon in de buurt is, nooit meer in het duister te tasten. Er zijn allerlei zaklamp widgets beschikbaar, maar Holo Bulb heeft één van de mooiste ontwerpen die we ooit gezien hebben. Deze elegante, simpele blauw-op-grijs knop staat op je home screen en kan ingedrukt worden om de lamp aan te doen (en opnieuw om hem weer uit te schakelen). De app zelf is ook elegant en minimalistisch, met een grote indrukbare gloeilamp.

Holo Bulb | Gratis

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com, geschreven door Sarah Jacobsson Purewal. De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

0 Reactie(s) op: 12 coole Android widgets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.