3 dingen die je wilt weten over Android 4.4 Kitkat

© PXimport

3 dingen die je wilt weten over Android 4.4 Kitkat

Geplaatst: 4 oktober 2013 - 08:38

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Redactie ID.nl

ACHTERGROND - Android Kitkat. Dierendag 2013? Een mobiel besturingssysteem van chocola? Nee, niet echt. Android 4.4 Kitkat is de nieuwe versie van het besturingssysteem van Google dat zeer binnenkort verschijnt voor smartphones en tablets. 3 dingen die we al weten over Android 4.4 Kitkat.

1. De naam: Kitkat

Google heeft een dealtje gemaakt met Nestlé om de naam van het chocolaatje, wat je kent van "Have a break, have a Kitkat", te gebruiken. De deal zou binnen het uur beklonken zijn, hoewel het bijna een halfjaar duurde voordat het officieel werd. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat een besturingssysteem wordt genoemd naar een al bestaande geregistreerde merknaam.

Google doet wel vaker aparte dingen met de namen van het besturingssysteem. Eerdere edities kregen namen als Jelly Bean, Ice Cream Sandwich en HoneyComb. Google wilde eerst voor de 4.4-versie gaan voor de naam "Key Lime Pie", maar kwam daar later op terug omdat voor te weinig mensen de smaak van key lime pie herkenbaar zou zijn. Die van Kitkat, kennen we misschien allemaal wel...

2. Zo ziet het eruit

Er zijn al techsites die aan de slag zijn geweest, of zeggen dat ze aan de slag zijn geweest, met het nieuwe Android 4.4 Kitkat besturingssysteem. Tegenwoordig lekken alle designs uit en zijn er mensen die voor de lol nep designs maken. Hierboven een paar screenshots van hoe Android 4.4 Kitkat er waarschijnlijk uitziet.

 

© PXimport

Er zijn ook al foto's opgedoken van de Google Nexus 5 (lees ook: 5 dingen die je moet weten over de Nexus 5), met daarop het nieuwe besturingssysteem. Google zal de Nexus 5 vermoedelijk gaan gebruiken om zijn nieuwe mobiele besturingssysteem, Android 4.4 (Kitkat), te presenteren. Net als op eerdere Nexus-toestellen zal de nieuwe versie van Android hier in zijn pure vorm te ervaren zijn, zonder onnodige software van derden.

3. Nieuwe elementen en kenmerken

Het design is aangepast qua kleurstelling en er zijn wat andere kleine wijzigingen. In deze hands-on zie je dat er eigenlijk op het eerste oog niet zo heel veel wijzigt, en dat sommigen wel teleurgesteld zullen zijn over de verschillen tussen Android Jelly Bean en Android Kitkat.

Volgens dit verhaal mogen we ook een beter batterijleven voor je gadget verwachten dankzij het nieuwe Android Kitkat. Dat wordt natuurlijk met iedere update beloofd, maar vooruit, we willen het graag geloven.

Maar er zijn ook een paar nieuwe elementen toegevoegd die wel degelijk nieuw zijn. Zo zou de mogelijkheid van direct printen vanaf je telefoon zijn ingebakken in het systeem, en ergens in het menu zit een sectie verstopt die gaat over "payments". Mogelijk is dat een vorm van een digitale portemonnnee, die werkt via NFC-technologie (Wikipedia).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten