5 onmisbare apps voor de wandelvakantie

Door: robin-smit | 29 juni 2013 11:24

Review

Voor wie wel van een actieve vakantie houdt gaat er niets boven een een flinke wandeling in de vrije uurtjes. Of jouw voorkeur hier nu uit gaat naar even uitwaaien op het strand of het beklimmen van een berg, met de onderstaande apps weet je zeker dat jouw wandeling leuker en veiliger wordt.

AccuWeather

Een goede wandeling begint uiteraard met goede weersomstandigheden. Zo wil je niet dat je op een verlaten plek ineens wordt verrast door een fikse regen- of onweersbui. AccuWeather is een app die je overal op de wereld uitgebreide informatie geeft over het weer dat je mag verwachten. Erg handig hierbij is dat de app dit van uur tot uur doet. Zo kan je precies zien op welke tijdstippen jij het beste naar buiten kan gaan. Ook erg handig is de dat de app je, naast de feitelijke temperatuur, de gevoelstemperatuur kan laten zien. Zo zie je direct of je wel of niet een extra trui mee moet nemen.

Gratis | iPhone, iPad & Android

Wilde Bessen en Kruiden

Na een paar uur wandelen begin je toch wel een beetje trek te krijgen. Helaas zijn de koekjes in je tas al op en het lijkt er niet op dat je binnen een uur ergens eten kan inslaan. Langs de weg staan voldoende planten met vruchten, maar het is de vraag of je die veilig kan eten. De app Wilde Bessen en Kruiden vertelt je precies welke planten je langs de weg tegenkomt en of je deze wel of niet kan eten. Mocht je nu ook thuis nog met jouw vondsten aan de slag willen gaan dan kan dat ook. Wilde Bessen en Kruiden biedt je namelijk ook een scala aan heerlijke recepten voor de bessen en kruiden die je vindt.

Gratis | iPhone, iPad & Android

MapMyHike GPS Hiking

Wanneer je een lange wandeling maakt ontdek je soms de meest bijzondere locaties. Met de app MapMyHike wordt het nu wel heel eenvoudig om deze locaties weer terug te vinden. De app houdt namelijk precies bij waar jij bent geweest en plaatst jouw route vervolgens op een kaart. Jouw gewandelde routes kan je met anderen delen of bewaren, zodat je ze zelf nog een keer kan lopen. De app helpt je verder om gezonder te leven door je onder andere te vertellen hoe ver je elke dag nog moet lopen voor een gezonde levensstijl.

Gratis | iPhone, Android & BlackBerry

Pedometer

Uit onderzoek van de Japanse arts Yoshiro Hatano is gebleken dat mensen die minimaal 10.000 stappen per dag zetten een betere gezondheid hebben. de app Pedometer van Runtastic helpt je om bij te houden wanneer je dit aantal behaald hebt. Naast het tellen van stappen houdt de app ook bij met welke snelheid je gemiddeld wandelt, hoe lang je dit hebt gedaan en hoe ver je bent geweest. Wie de Pro versie van de app aanschaft kan daarnaast ook bijhouden hoeveel calorieën hij heeft verbrand en met welke frequentie stappen zijn gezet. Alle resultaten kunnen worden opgeslagen om deze later terug te zien.

Gratis | iPhone & Android

Noodoproep overal

De echte avonturier is geen pad te stijl of geen weg te afgelegen. Nu loop je hiermee het risico in vervelende situaties terecht te komen. Met de app Noodoproep Overal hoef je je daar gelukkig geen zorgen over te maken. De app zorgt er namelijk voor dat jij overal ter wereld binnen enkele seconden verbonden bent met de politie, ambulance of brandweer. Aan de hand van jouw locatie zoekt de app automatisch het telefoonnummer dat je in het land moet bellen waar jij je bevindt. Een groot bijkomend voordeel is dat hier geen internetverbinding voor nodig is.

€ 0,89 | iPhone

0 Reactie(s) op: 5 onmisbare apps voor de wandelvakantie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.