Amazon brengt Kindle Fire HD-tablets naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 23 mei 2013 12:08

Nieuws

De Kindle Fire HD-tablets zullen vanaf juni beschikbaar zijn in Nederland. Dat maakt fabrikant Amazon donderdag bekend. Nederland behoort tot de 170 nieuwe landen die met de populaire tablets aan de slag kunnen.

Webwinkel Amazon zal vanaf juni zowel de 7 inch als de 8,9 inch Kindle Fire HD gaan leveren in Nederland. De tablets, die op een aangepaste versie van Android draaien, zijn een groot succes in de Verenigde Staten en Amazon wil de apparaten nu wereldwijd breder beschikbaar stellen.

De 8,9 inch-versie van de Kindle Fire HD heeft een Full HD-beeldscherm (1920 x 1200 pixels) en draait op een dualcore-processor. De 7 inch-tablet draait eveneens op een dualcore-cpu en heeft een schermresolutie van 1280 x 800 pixels. Amazon biedt alle gebruikers ‘onbeperkte’ cloudopslag in hun Cloud Drive-dienst.

De tablets draaien op een aangepaste versie van Android, waarbij Amazon de nadruk legt op het lezen van boeken en tijdschriften. Daarnaast is er een eigen applicatiewinkel aanwezig. Dit betekent dat er dus geen apps uit de bekende Play Store te downloaden zijn, maar dat men afhankelijk is van de applicaties die Amazon opneemt in zijn eigen winkel.

Kindle Fire bestellen

Via de Amerikaanse webshop van Amazon zijn de tablets per direct te bestellen. De uitlevering zal volgende maand plaatsvinden. Voor de 7 inch tablet moet omgerekend zo’n 220 euro betaald worden, zijn grote broer wordt voor bijna 285 euro richting Nederland verscheept. Deze prijzen zijn inclusief verzendkosten.

0 Reactie(s) op: Amazon brengt Kindle Fire HD-tablets naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.