9 Android-tips om je foto's te bewerken

Door: evi-maquoi | 04 mei 2015 11:13

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Er staan honderden apps in Google Play om de foto's die je met je Android-toestel maakt, te back-uppen, bewerken en te delen met vrienden of familieleden. Maar zijn die wel nodig? De standaard-app Foto's van Google biedt namelijk zo veel interessante mogelijkheden!

Tip 01: Back-up automatisch

Op Android-toestellen staat de app Foto's standaard geïnstalleerd. Je hoeft dus niet naar de Play Store om aan de slag te gaan. Vind je de app niet op jouw Android-toestel? Kijk dan in de instellingen bij de applicaties of de app Google+ niet toevallig uitgeschakeld is. Foto's is namelijk onderdeel van Google+.

Als je de app voor het eerst opent, moet je je nog even aanmelden door op de Inloggen-knop te klikken. Vervolgens moet je aangeven dat je akkoord gaat met de servicevoorwaarden van Google met de knop Accepteren. Je kunt nu in de app je foto's bekijken. Eén van de interessantste functionaliteiten van Foto's is dat je automatisch back-ups kunt laten maken van je beelden, zodat je die mooie herinneringen nooit meer kwijtraakt. Wil je dat niet, dan kies je bij Back-ups maken van je foto's en video's simpelweg voor Nee, bedankt. Wij raden je echter aan om dit toch in te schakelen. Je kunt zelf instellen of je je afbeeldingen en videofragmenten Alleen via wifi of Via wifi of mobiel netwerk wilt uploaden. De keuze is afhankelijk van de databundel die je gebruikt. Ga verder met Inschakelen.

Alle foto's en video's op je apparaat - eigen beelden maar bijvoorbeeld ook foto's die vrienden je via WhatsApp of andere diensten verstuurd hebben - worden nu geüpload naar de servers van Google. Om later wijzigingen aan te brengen in de back-upinstellingen, tik je op de knop met de drie puntjes in de rechterbovenhoek en kies je Instellingen / Automatische back-up. Hier kun je onder andere de resolutie instellen of extra opslagruimte kopen.

Als je een abonnement met beperkte databundel hebt, raden we je aan om enkel back-ups te maken via wifi.

Tip 02: Foto's bewerken

Je kunt via Foto's je afbeeldingen ook bewerken en retoucheren. Het volstaat om in het afbeeldingenoverzicht op een foto te tikken. Met het toverstafje dat rechtsonder in de hoek staat, kun je automatische verbeteringen aanbrengen. De knop met het potloodje laat je toe om het beeld handmatig aan te passen. Je kunt de foto bijsnijden, roteren of via Uiterlijk van een filter voorzien. Met de knop Bijstellen kun je onder andere de helderheid, het contrast en de verzadiging van de volledige foto onder handen nemen en via Selectief kun je alleen een bepaald deel van de afbeelding corrigeren. Je foto verscherpen of de structuur benadrukken kan via Details.

Ten slotte heb je nog enkele presets (voorinstellingen) om je foto een vintage look te geven, wolkenpartijen dramatischer te maken of je afbeelding om te zetten naar zwart-wit of HDR. Je kunt ook nog een tilt-shift-effect gebruiken of je afbeelding van een kadertje voorzien. Om de wijzigingen door te voeren, tik je op het vinkje rechtsboven. Met het knopje links van het vinkje kun je eventueel voor en na met elkaar vergelijken.

Je foto oogt met een paar kleine aanpassingen een stuk professioneler.

Op je computer via Google+

Uiteraard kun je de foto's waarvan je een reservekopie in de cloud gemaakt hebt, ook via de computer raadplegen. Open je browser en surf naar https://plus.google.com, log in met je Google-account en klik uiterst links op Startpagina. Kies nu Foto's om een overzicht te krijgen van al je beelden en videofragmenten. Je kunt de foto's hier ook bewerken of delen. Het is bovendien mogelijk om vrienden te taggen, commentaar achter te laten, een diashow te starten, albums aan te maken, een foto te embedden in je blog of website of bestanden te verwijderen.

Snel een diashow starten of foto's delen? Dat kan ook via de computer.

Tip 03: Collage maken

Wil je verschillende beelden laten zien? Dan kun je een mooie collage maken. Tik in het hoofdscherm van Foto's rechtsboven op de knop met de sterretjes (of het plusteken, afhankelijk van de Android-versie) en kies Gecombineerd. Selecteer nu minimaal twee en maximaal negen beelden en klik in de rechterbovenhoek op Maken. Enkele ogenblikken later krijg je de collage te zien. Deze kun je vervolgens nog bewerken of delen via sociale netwerken, e-mail of sms. Ideaal in combinatie met Instagram. Overigens moeten de foto's via de back-upfunctie in je Google-account staan.

Selecteer twee tot negen foto's om een collage te maken.

Tip 04: Auto Awesome

Dankzij de Auto Awesome-functie is het eenvoudig om speciale effecten toe te passen op je foto's en videofragmenten. Zo is het onder andere mogelijk om de mooiste glimlachen uit een serie groepsfoto's samen te voegen of gif-animaties te maken van een reeks beelden. Jij hoeft er zelfs helemaal niets voor te doen, alles gebeurt automatisch op de achtergrond. De enige vereiste is dat de Auto-back-upfunctie ingeschakeld is. Wanneer je foto's vervolgens aan bepaalde criteria voldoen, kunnen er bijvoorbeeld korte animaties van gemaakt worden. Wil je zelf een bewegend Auto Awesome-filmpje van verschillende foto's maken? Ook dat kan. Klik op de knop met de sterretjes of het plusteken in het beginscherm van Foto's en kies Beweging. Selecteer ergens tussen de twee en vijftig foto's en klik op Maken. Enkele ogenblikken later kun je het filmpje bekijken en eventueel delen. Handig om snel een stop-motion-filmpje te maken.

0 Reactie(s) op: 9 Android-tips om je foto's te bewerken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.