De beste manier om bestanden te verzenden vanaf je iPhone

Door: richard-veenstra | 28 maart 2016 07:16

How To

Welke methode het handigste is om bestanden via je iPhone te verzenden, hangt af van het doelapparaat en van het soort bestand dat je wilt verzenden. Er zijn een paar opties. Wij bespreken ze.

Om met de deur in huis te vallen: het sturen van een bestand per email of bericht vanaf je iPhone is een goed idee, maar dit is alleen aan te raden als je op een wifi-netwerk bent aangemeld; op een 3G- of 4G-netwerk ontstaan misschien extra kosten. Ook het verzenden van meerdere bestanden of foto's kan lang duren via de mail-app, aangezien je maximaal vijf foto's in één keer mag verzenden en de ontvanger genoeg ruimte in zijn inbox moet hebben. Lees ook: 7 manieren om gratis grote bestanden te versturen.

Het mailen van foto's kan een langdurig proces zijn en je kunt maar vijf foto's tegelijkertijd verzenden.

Foto's verzenden

Als je foto's van je iPhone op je computer wilt hebben, dan kun je je iPhone het beste met een kabel aan je computer aansluiten. Op de Mac wordt dan automatisch iPhoto of Fotolader geopend, van waaruit je al je foto's in één keer kunt importeren. Op de pc open je de standaard-app van Microsoft genaamd Foto's en kies je voor de optie Importeren. Wil je veel foto's draadloos verzenden en beschik je over een wifi-verbinding, kies dan voor de Photo Transfer App. Dit kost je wel eenmalig drie euro, maar dan heb je ook een handige app inclusief gratis programma's voor je pc en Mac. Open de app op zowel je iPhone als het doelapparaat (pc, Mac, iPhone of iPad) en verstuur de foto's van het ene naar het andere apparaat.

Photo Transfer App

Score 4,5 sterren

Prijs € 2,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang 18,8 MB

Zet de schuif achter Mijn fotostream aan om foto's meteen met iCloud te synchroniseren.

In de cloud

Een cloudoplossing kan ook, maar weet wel dat je foto's en bestanden dan online worden opgeslagen. Opties zijn Apples eigen iCloud of Dropbox voor zowel foto's als bestanden, Google Drive voor bestanden of Google Foto's voor foto's en video's.

Het voordeel van een cloudoplossing is dat in veel gevallen bestanden en foto's automatisch worden gesynchroniseerd tussen apparaten en je dit dus niet handmatig hoeft te doen. iCloud hoef je niet apart te installeren, je kunt je bij Instellingen / iCloud gratis voor de dienst aanmelden.

Google Drive

Score 4,5 sterren

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 45,3 MB

Dropbox

Score 4 sterren

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 59,4 MB

Google Foto's

Score 4,5 sterren

Prijs Gratis

Omvang 53,1 MB

Directe verbinding

Een iets geavanceerdere mogelijkheid is om een directe verbinding tussen twee iPhones te creëren met een app als BitTorrent Shoot. In tegenstelling tot andere apps gebeurt dit niet via het internet, maar via een directe verbinding met de smartphone van de ontvanger. Op het ontvangende apparaat moet je via de app de QR-code van het verzendende apparaat inscannen. Met de gratis versie kun je drie keer iets verzenden, daarna moet je voor 1,99 euro de volledige versie aanschaffen. Ontvangen is altijd gratis.

BitTorrent Shoot

Score 4 sterren

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang 19,2 MB

0 Reactie(s) op: De beste manier om bestanden te verzenden vanaf je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.