Betere iPhone-integratie met CarPlay

© PXimport

Betere iPhone-integratie met CarPlay

Geplaatst: 3 maart 2014 - 10:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

De deals met autofabrikanten zijn rond en dus kan Apple zijn iOS in de auto officieel presenteren. Onder de noemer 'CarPlay' wordt het OS geïntegreerd in dashboards van nieuwe auto's.

Apple kondigt vandaag de komst van zijn auto-functionaliteit CarPlay aan. Nog dit jaar debuteert besturingssysteem iOS in de auto. Daarbij integreren luxueuze automerken waaronder Ferrari, Jaguar, BMW, maar ook het voor de meesten wat meer betaalbare Volvo, Honda, Ford en Peugeot/Citroën de Apple hard- ensoftware in het dashboard, waarbij er een koppeling kan worden gemaakt met de iPhone.

Siri rijdt met je mee

CarPlay maakt het mogelijk om handsfree te bellen, muziek te luisteren, notificaties te ontvangen op je dashboard en te navigeren met behulp van Apple Maps. Het platform ondersteunt touchbediening en de fysieke knoppen op het dashboard, maar is met name gebouwd op basis van spraakassistent Siri. Daarmee kunnen bijvoorbeeld contacten mee worden gebeld, berichten worden voorgelezen en routes worden voorgelezen. Siri heeft echter nog helemaal geen ondersteuning voor het Nederlands.

Alleen iPhone 5, 5c, of 5s

De CarPlay-functionaliteit komt beschikbaar als update voor iOS 7 en werkt alleen in combinatie met een iPhone 5, 5c of 5s. Apple showt CarPlay deze week op de International Motor Show in Genève. Mogelijk worden daarbij de eerste automodellen die CarPlay krijgen bekend.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten