BlackBerry blijft inzetten op fysieke toetsenborden

Door: chris-koenis | 08 januari 2014 12:08

Nieuws

BlackBerry gaat in de toekomst toch weer hoofdzakelijk smartphones maken met een fysiek toetsenbordje. Dat laat de nieuwe CEO van BlackBerry, John Chen, woensdag weten.

Bij zijn grote poging om voor een ommekeer te zorgen bij de afgegleden mobieltjesmaker, kiest Chen tóch weer hoofdzakelijk voor fysieke toetsenborden in plaats van het wat meer marktconforme touchscreen.

BlackBerry staat vanaf zijn debuut op de mobiele telefoniemarkt bekend om zijn fysieke toetsenbordjes. De 'Typo Keyboard' maakt onderdeel uit van de roots van het Canadese bedrijf. Maar toen de huidige marktleiders Apple, en later Samsung, kozen voor touchscreens, bleef BlackBerry achter. Na jaren kwam het terug op die keuze, toen BlackBerry 10-smartphones wel weer touch kregen.

Terug naar je roots

Maar ook dat is geen succes geworden. BlackBerry kiest daarom bij nieuwe smartphones grotendeels opnieuw voor fysieke toetsenbordjes. In een interview met Bloomberg geeft CEO Chen aan dat hij persoonlijk verzot is op keyboards. Die intussen ouderwetse manier van smartphones bedienen komt daarom weer terug bij het merendeel van de nieuwe BlackBerry's.

BlackBerry is vorig jaar ternauwernood gered van zijn ondergang. Zustersite Computerworld kwam met een historisch overzicht.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: BlackBerry blijft inzetten op fysieke toetsenborden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.