BlackBerry voor 4,7 miljard dollar in de verkoop

Door: andreas-udo-de-haes | 24 september 2013 08:08

Nieuws

Investeerder Fairfax heeft durfkapitaal bij elkaar en biedt 4,7 miljard dollar voor BlackBerry. De verkoop is nog niet rond en er zijn mogelijk nog andere kandidaten die meer bieden.

BlackBerry en Fairfax hebben een intentieverklaring getekend voor de overname van de kwakkelende Canadese mobielmaker voor 9 dollar per aandeel, in totaal 4,7 miljard dollar, zo'n 3,5 miljard euro. Dat maakt het bedrijf bekend.

BlackBerry gaat nog wel op zoek naar andere kandidaten die meer willen bieden, maar Fairfax heeft het recht om mee te gaan met eventuele hogere biedingen, staat in de overeenkomst. Fairfax zal nu tot begin november uitgebreid boekenonderzoek doen bij BlackBerry om er zeker van te zijn dat er geen lijken in de financiële kast zitten, de zogenaamde due diligence.

BlackBerry verkeert sinds een paar jaar in een glijvlucht, die steeds meer op een crash begon te lijken. In het tweede kwartaal van dit jaar leed het bedrijf een verlies van bijna 1 miljard. BlackBerry verkocht nog slechts 3,7 miljoen mobieltjes.

Drastisch snijden, terug naar enterprise

Onlangs kondigde het bedrijf aan zich alleen nog meer te concentreren op de zakelijke markt, waarmee BlackBerry groot is geworden. Overnemer Fairfax staat achter deze strategie.

Met die reorganisatie verdwijnen 4500 banen, 40 procent van het personeel van BlackBerry wereldwijd. Berichten over het massaontslag gingen vorige week al rond.

Eerder leek het het op dat mogelijke investeerders BlackBerry niet in zijn geheel wilden overnemen, maar hebben alleen interesse hadden in bepaalde onderdelen, zoals het besturingssysteem BB10 en patenten.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: BlackBerry voor 4,7 miljard dollar in de verkoop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.