LG G5: 6 dingen die je moet weten

© PXimport

LG G5: 6 dingen die je moet weten

Geplaatst: 21 februari 2016 - 13:50

Aangepast: 24 november 2022 - 11:49

Martin Gijzemijter

LG heeft tijdens de MWC eindelijk de langverwachte LG G5 aangekondigd en we zijn zeker niet teleurgesteld. Wat zijn de feiten en waarom wil je deze smartphone hebben? Wij zetten hier de belangrijkste features van de LG G5 voor je op een rij.

Geen leer op de LG G5

Tja, of dit echt iets is waar iedereen gelukkig van wordt, dat is natuurlijk maar de vraag. Met de komst van de G5 heeft LG afscheid genomen van de luxe lederen look die de G4 zo onderscheidend maakte. Daar zal niet iedereen blij van worden, maar het nieuwe metalen uiterlijk ziet er superstrak uit en daar valt absoluut ook iets voor te zeggen. Wij vinden hem in ieder geval prachtig.

G5 is LG's eerste modulaire smartphone

Waar steeds meer smartphones voorzien zijn van unibodies, heeft LG duidelijk de keuze gemaakt voor modulair. Dat betekent dat de 5G een van de weinige high-end-smartphones is waarvan je de batterij kunt verwisselen (zelfs Samsung is van dit principe afgestapt). Het zal LG echter niet zozeer om de batterij te doen zijn geweest, want wanneer je de onderkant van de smartphone losschuift, kun je het toestel voorzien van allerlei handige uitbreidingen, zoals een fysieke sluiter en zoomknop, waardoor het een stand-alone camera wordt. Interessant!

LG Gr is Always On

LG is niet vies van kopiëren, maar het is dan wel sportief dat het spiekt bij z'n eigen modellen. Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van de Always On-modus van de LG V10, waarbij notificaties en dergelijke in één keer zichtbaar zijn zonder dat je je telefoon uit standby hoeft te halen. De G5 heeft deze functie nu ook. Mocht je je zorgen maken dat dit je binnen no-time je accu kost (de G5 heeft namelijk een resolutie van 1440 x 2560, een pittig scherm om aan te houden dus), dan kun je opgelucht ademhalen, de functie verbruikt nauwelijks stroom (nog geen procent per uur).

De G5 is een krachtpatser

Onder de motorkap heeft de G5 het prima voor elkaar. Het toestel is voorzien van de allernieuwste processor van Qualcomm, te weten de Snapdragon 820. Daarnaast kun je profiteren van 4 GB werkgeheugen. Qua opslagcapaciteit stelt de G5 stiekem een beetje teleur met z'n 32 GB. Maar, zoals we bij Computer!Totaal wel vaker roepen, erg vinden we dat niet als we het toestel maar kunnen uitbreiden. En dat kan gelukkig. Tot maar liefst 2 TB via micro-SD.

Een Killer Camera op de LG G5

De LG G5 is voorzien van maar liefst drie camera's: een 8 MP-camera aan de voorkant, en een dual-camera aan de achterkant. Één van de camera's aan de achterkant is dezelfde 16-megapixelcamera als in de G4, de andere camera heeft 8-megapixels, maar heeft een groothoeklens waarmee je foto's kunt maken met een hoek van 135 graden. Tel daarbij op het feit dat je de camera nog kunt verbeteren met het modulaire systeem, en je hebt heel veel fototechniek om mee te spelen.

De G5 en virtual reality

Wát? Bevat deze smartphone ook al virtual reality? Eh, nee, helaas niet. Maar LG maakt het toestel wel de spil in allerlei compatibele accessoires, genaamd LG Friends. Denk hierbij aan een 360-graden-camera, gadgets die je op afstand kunt besturen, drone controllers en, inderdaad, een virtual reality bril.

Maakt dit alles de LG G5 de ultieme must have telefoon? Dat hangt af van de prijs, en díe heeft het bedrijf nou net weer niet aangekondigd. Evenals een releasedatum.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten