Foto's Galaxy Note 5 en Lumia 950 uitgelekt

© PXimport

Foto's Galaxy Note 5 en Lumia 950 uitgelekt

Geplaatst: 5 augustus 2015 - 05:24

Aangepast: 14 december 2022 - 15:20

Daan Doedens

Samsung en Microsoft zitten al langer in hetzelfde schuitje als het gaat om het opboksen tegen Apple's devices, en nu kunnen ze elkaar weer de hand schudden. Vlak na elkaar lekten namelijk foto's uit van de nieuwe vlaggenschepen van beide bedrijven.

Bij Samsung ging het om de Galaxy Note 5, de opvolger van de Note 4, die naar verwachting volgende week wordt gepresenteerd. Microsoft zag foto's van de vermeende Lumia 950 (of misschien de Lumia 950 XL) op internet verschijnen.

Note 5

De Note 5 is een compromis tussen de tablet-achtige Note 4 en de S6, die vorig jaar op de markt kwam. Op de foto's is een grote smartphone te zien met een scherm van vermoedelijk 5,7 inch, met een gebolde achterkant die beter vast te houden moet zijn. Grootste verschil met de S-serie is de aanwezigheid van de stylus, de pen waarmee je de Note 5 kan bedienen.

 

© PXimport

De gelekte foto's van de Galaxy Note 5.

Eerder lekten ook al de enkele specificaties van de Galaxy Note 5 uit.

Lumia 950

Microsoft weet hoe het voelt. Foto's van een prototype van de volgende generatie Lumia-smartphones, die ongetwijfeld Windows 10 zal gaan draaien, zagen onbedoeld het levenslicht. Omdat het nog om een prototype gaat, valt er nog niet al te veel uit af te leiden, maar zou om de toekomstige Lumia 950 (met een scherm van 5,2 inch) of de 950 XL (5,7 inch) gaat. Het is in elk geval een Lumia, zo veel mag duidelijk zijn.

 

© PXimport

En die van de vermeende Lumia 950.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten