Google koopt onderzoekstak van smartphonemaker HTC

Door: Daan Doedens | 21 september 2017 11:06

Nieuws

Google heeft de Research & Development-tak van smartphonebouwer HTC overgenomen. HTC blijft gewoon smartphones maken, maar de kennis van het onderzoeksteam komt uiteindelijk bij Google terecht. Met de overname is ruim een miljard dollar gemoeid.

Helemaal vreemd is de overname niet. HTC werkt al langere tijd samen met Google. Het bedrijf kreeg de kans om de Nexus 9-tablet te bouwen, had een flinke vinger in de pap bij de Google Pixel en het gerucht gaat al maanden dat de Pixel 2, de smartphone die Google begin oktober aankondigt, ook van HTC-makelij is.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Google zich waagt aan de koop of verkoop van een grote smartphonebouwer. Zo werd Motorola in 2011 aan het Google-portfolio toegevoegd, en verkocht het een paar jaar later weer door een Lenovo.

Google is tegenwoordig ook actief in de smartphonemarkt, maar besteeds het bouwen van die smartphones en tablets uit aan andere bedrijven. Met de overname van de R&D-afdeling van HTC hoopt Google in de toekomst zelf een belangrijkere rol te spelen op het gebied van hardware.

0 Reactie(s) op: Google koopt onderzoekstak van smartphonemaker HTC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.