3 dingen waarvoor je je iPhone-camera ook kunt gebruiken

Door: Richard Veenstra | 09 maart 2017 10:34

How To

Je iPhone-camera gebruik je voor leuke kiekjes en video's, toch? Uiteraard, maar je kunt er zoveel meer mee doen. Wat dacht je van documenten scannen, buitenlandse teksten vertalen of interactieve 360-graden foto's maken. Aan de slag dan maar!

Codes scannen

QR-codes zie je elke dag wel voorbijkomen en eigenlijk is het raar dat de camera-app van je iPhone deze codes niet automatisch kan scannen. Toch is het recentelijk een stuk makkelijker geworden.

Open de app Wallet en tik op het plusje rechts bovenin. Selecteer de optie Scan code voor nieuwe kaart om een instapkaart of ander toegangskaartje aan de app toe te voegen. Alleen QR-codes die door Wallet worden herkend, kun je met de app scannen.

Met Wallet kun je ondersteunde codes scannen.
Scan een code en deze wordt automatisch aan Wallet toegevoegd.

Wil je een ander soort QR-code scannen, installeer dan de Chrome-browser op je iPhone. Als je nu een QR-code wilt scannen, veeg dan op je thuisscherm net zo lang naar rechts totdat je het zoekvenster op je iPhone ziet.

Geef in het zoekvenster QR op en je ziet in de zoekresultaten de optie QR-code scannen. Tik erop en een speciale functie in Chrome wordt gestart. Scan de QR- of streepjescode en vanuit Chrome wordt vervolgens de koppeling geopend.

Document scannen

Met je camera kun je ook een document scannen en meteen als PDF-document naar iemand sturen. Hiervoor heb je een app als CamScanner nodig. De gratis versie voegt een watermerk aan je scans toe, de app CamScanner+ kost tijdelijk 0,99 euro. Normaal betaal je hier 4,99 euro voor.

Geef aan waar de hoeken in het document zich bevinden.

Open de app en druk op het camera-icoontje. Kies of je een enkel document (Single) of dat je meerdere pagina's (Batch) wilt scannen. Als je pagina is gescand, dan kun je het bewerken door op Re-edit te tikken. Zet de hoeken op de juiste plek en kies of je het document in zwart-wit of kleur wilt hebben.

Wil je de scan naar iemand mailen, dan tik je op Email en vervolgens op PDF file. Kies eventueel welke grootte het bestand moet hebben door op Original size, Medium of Small te tikken en verstuur het bestand via email, sms of één van de andere aangeboden opties.

360-graden foto maken

Installeer de app Google Street View, dit is een speciale app waarmee je 360-graden panoramafoto's kunt maken. Google wil graag dat je je gemaakte foto's naar Street View uploadt, maar dit is niet noodzakelijk.

Tik op de ronde oranje knop en kies voor Camera. Bekijk de instructies en kies vervolgens voor Camera openen. Er verschijnt een oranje stip in beeld, het is de bedoeling dat je de witte cirkel precies op de oranje stip zet, Google Street View neemt nu automatisch een foto. Wacht totdat de stip helemaal oranje is gekleurd.

Met de app Google Street View maak je leuke 360-graden foto´s.
Zorg dat de oranje stip in de cirkel staat en wacht tot de app een foto heeft genomen.

De app zal nu een volgende stip plaatsen, ga weer met je camera naar de stip en doe dit totdat je de hele ruimte om je heen hebt gefotografeerd. Ben je helemaal klaar, dan moet Google je 360-graden foto aan elkaar naaien. Dit duurt een minuutje ongeveer.

0 Reactie(s) op: 3 dingen waarvoor je je iPhone-camera ook kunt gebruiken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.