'Google presenteert nieuw OS deze maand'

Door: daan-doedens | 07 mei 2015 10:18

Nieuws

Android Lollipop staat nog maar op 10 procent van alle Android-apparaten in de wereld, maar dat weerhoudt Google er niet van te blijven doorontwikkelen. Op I/O, Google's ontwikkelaarsconferentie op 28 mei, zou een nieuwe versie van het besturingssysteem, 'Android M', gepresenteerd worden.

Dat stond althans korte tijd te lezen in het schema van I/O. Het stukje over Android M is inmiddels weer verwijderd, maar de laatste jaren heeft Google steeds een nieuwe versie van Android gepresenteerd tijdens de conferentie. Android Lollipop heette voor de officiële release nog Android L, dus Android M (voor Marshmallow?) is een logische opvolger.

Veel details zijn er nog niet bekend. Een van de punten die Google waarschijnlijk gaat behandelen is Voice Access. Daarmee kun je Android-apps en het besturingssysteem zelf volledig besturen met je stem. Zo gaat het een flinke stap verder dan OK Google, het stemcommando dat vergelijkbaar is met Apple's Siri en Microsoft's Cortana. Ook zou het notificatiesysteem over een andere boeg gegooid gaan worden.

0 Reactie(s) op: 'Google presenteert nieuw OS deze maand'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.