HTC introduceert One Max met vingerafdrukscanner

Door: Elmar Rekers | 14 oktober 2013 12:52

Nieuws

HTC heeft maandag de One Max aangekondigd. De smartphone heeft een 5,9 inch-beeldscherm en, net als de iPhone 5S van Apple, een vingerafdrukscanner. De Android-telefoon zal in november verschijnen.

Geruchten over de One Max gingen al enkele weken rond. Ook was al enigszins bekend dat HTC het toestel zou gaan voorzien van een vingerafdruklezer. In tegenstelling tot de Touch ID op de iPhone 5S, zit de scanner bij de One Max op de achterkant.

Apps openen

De scanner maakt het onder meer mogelijk om de telefoon te ontgrendelen. Daarnaast kan de gebruiker hiermee ook specifieke apps openen. Door de afdruk van een bepaalde vinger bijvoorbeeld aan de Computer!Totaal-app te koppelen, zal deze direct geopend worden als de vinger op de sensor geplaatst wordt.

Het grote 5,9 inch-scherm heeft een full hd-resolutie (1920 x 1080 pixels). De telefoon draait op een quadcore-processor (1,7 GHz) en heeft een opslagcapaciteit van 32 GB. Net als bij de kleinere HTC One is ook op de One Max weer HTC's Ultrapixel-camera aanwezig.

De HTC One Max zal eind november naar Nederland komen. Adviesprijs: 749 euro.

1 Reactie(s) op: HTC introduceert One Max met vingerafdrukscanner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 14 oktober 2013 19:47 Anoniem
    Naaper, kun je zelf niet iets origineels verzinnen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.