HTC introduceert One Max met vingerafdrukscanner

© PXimport

HTC introduceert One Max met vingerafdrukscanner

Geplaatst: 14 oktober 2013 - 08:52

Aangepast: 24 november 2022 - 10:27

Elmar Rekers

HTC heeft maandag de One Max aangekondigd. De smartphone heeft een 5,9 inch-beeldscherm en, net als de iPhone 5S van Apple, een vingerafdrukscanner. De Android-telefoon zal in november verschijnen.

Geruchten over de One Max gingen al enkele weken rond. Ook was al enigszins bekend dat HTC het toestel zou gaan voorzien van een vingerafdruklezer. In tegenstelling tot de Touch ID op de iPhone 5S, zit de scanner bij de One Max op de achterkant.

Apps openen

De scanner maakt het onder meer mogelijk om de telefoon te ontgrendelen. Daarnaast kan de gebruiker hiermee ook specifieke apps openen. Door de afdruk van een bepaalde vinger bijvoorbeeld aan de Computer!Totaal-app te koppelen, zal deze direct geopend worden als de vinger op de sensor geplaatst wordt.

Het grote 5,9 inch-scherm heeft een full hd-resolutie (1920 x 1080 pixels). De telefoon draait op een quadcore-processor (1,7 GHz) en heeft een opslagcapaciteit van 32 GB. Net als bij de kleinere HTC One is ook op de One Max weer HTC's Ultrapixel-camera aanwezig.

De HTC One Max zal eind november naar Nederland komen. Adviesprijs: 749 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten