HTC One M9 - In werkelijk alles premium

Door: evi-maquoi | 01 maart 2015 17:00

Hands-on

Het nieuwe paradepaardje van HTC, de One M9, combineert het beste van de vorige twee toptoestellen en krijgt nog enkele verbeteringen en nieuwigheden. Het toestel voelt solide aan, oogt dankzij een dual tone nog eleganter dan de voorganger en krijgt twee puike camera's. Wij gingen ermee aan de slag.

De HTC One M9 heeft nog altijd een afgeronde aluminium body zoals de One M8. Nieuw is de afwerking aan de rand, die krijgt een zogenoemd dual tone-effect. Dat is voornamelijk mooi bij de zilveren versie. De achterkant krijgt dan een zilverkleurige afwerking maar de rand is goudkleurig en dat ziet er erg luxueus uit. Om krassen te voorkomen is zowel de body als de cameralens voorzien van een anti-scratch coating. Lees ook: HTC One M8 versus Apple iPhone 6.

HTC heeft opnieuw voor de luxueuze aluminium body gekozen, deze keer in twee kleurtinten.

Veel aandacht voor de camera

De HTC One M9 draait op een octa-core Snapdragon 810 processor en heeft 3 GB RAM en 32 GB opslagruimte. Het Full HD-scherm is 5 inch groot en de batterij heeft een capaciteit van 2840 mAh. De camera aan de achterzijde is een 20 megapixel exemplaar met een zogenoemd dynamic exposure algoritme dat erg realistische beelden oplevert.

De camera aan de voorzijde is dezelfde als de camera aan de achterzijde van de One M8. Met 8 megapixels is dit een puike selfiecamera die erg veel licht kan vangen. Ook hier is het dynamic exposure algoritme aanwezig. Een mooie softwarematige toevoeging is de One Gallery. Dankzij deze Cloudex app krijg je al je foto's die je ooit op Flickr, Dropbox, Facebook en Google Drive als thumbnails op je telefoon te zien. Ideaal als je snel een foto van enkele jaren geleden wilt opzoeken.

Het 5 inch toestel is lekker dun en ligt goed in de hand.

Lollipop met extra zoetigheden

De HTC One M9 draait op Android Lollipop en krijgt een gloednieuwe Sense 7 schil. Eén van de troeven is dat je de telefoon naar hartenlust kunt personaliseren via Themes. En dan hebben we het niet enkel over een achtergrond en beltoon maar ook over lettertypes, iconen en kleurenthema's. Opmerkelijk is dat je ook zelf thema's kunt maken aan de hand van een eigen foto. Nadat je een afbeelding gekozen hebt, wordt er een thema samengesteld met kleuren uit de foto.

Een andere nieuwigheid is HTC Home Launcher. Dankzij deze functie worden er drie verschillende startschermen aangemaakt die wijzigen afhankelijk van waar jij je bevindt: thuis, op het werk of uit. Afhankelijk van je locatie krijg je vaak gebruikte apps op je startscherm te zien. Zo verschijnt er thuis bijvoorbeeld Facebook en Nest op je homescreen terwijl je startscherm op het werk Dropbox en Agenda vertoont. Uiteraard kun je zelf wijzigingen aanbrengen en je favoriete apps vastpinnen. Ook Blinkfeed, de tool die notificaties naar je startscherm brengt, is aangepast aan je locatie.

Dot View case met extra's

De Dot View case die vorig jaar bij de M8 gelanceerd werd, is nu ook beschikbaar voor de One M9. Zowel met als zonder transparante achtergrond. Naast het maken van eenvoudige boodschappen is het nu ook mogelijk om spelletjes te spelen via de case en dat is een fijne meerwaarde. Zo is er bijvoorbeeld HTC Dot Breaker. Andere optionele accessoires zijn premium oortjes, waterdichte sportoortjes en een waterdichte case.

HTC Dot Breaker is nog maar het begin van vele apps.

De HTC One M9 zou 31 maart in de winkelrekken moeten liggen in drie verschillende kleuren; zilver, zwart en goud. Hij gaat 749 euro kosten, net iets meer dan die van de HTC One M8 (699 euro). Zodra er een testexemplaar beschikbaar is, bezorgen we je een uitgebreide review.

1 Reactie(s) op: HTC One M9 - In werkelijk alles premium

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 maart 2015 10:55 Anoniem
    Wat een tegenvaller.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.