LG brengt gebogen G Flex in december naar Europa

Door: Elmar Rekers | 08 november 2013 10:50

Nieuws

LG heeft vrijdag bekend gemaakt dat de gebogen G Flex-smartphone in december richting Europa zal komen. De telefoon beschikt over een gebogen beeldscherm en heeft, net als bij de LG G2, alle knoppen op de achterkant zitten.

Later deze maand zal de G Flex als eerste in Korea verkocht worden, de thuisbasis van fabrikant LG. In december zal het toestel dan richting Europa komen. Of de LG G Flex ook direct naar Nederland komt, is op het moment van schrijven nog onduidelijk. Wel is bekend dat de telefoon in de feestmaand te koop zal zijn in Frankrijk.

Met de G Flex brengt LG de eerste gebogen smartphone naar Europa. Samsung introduceerde eerder al wel de Galaxy Round, maar deze werd enkel in Zuid-Korea op de markt gebracht. De LG G Flex is in de lengte gebogen, wat volgens LG mogelijk is dankzij een nieuwe schermtechnologie. De gebruiker kan het toestel overigens niet eigenhandig buigen.

Behuizing herstelt zichzelf

Een andere unieke eigenschap van de nieuwe Android-smartphone is de behuizing. Volgens LG beschikt de G Flex namelijk over een behuizing die zichzelf kan repareren. Kleine beschadigingen, zoals krasjes, moeten dankzij een speciale coating na enkele minuten vanzelf verdwijnen.

De G Flex heeft een 6 inch-beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Geen full hd dus, wat volgens de fabrikant op dit moment ook nog niet mogelijk is met de schermtechnologie. In Korea krijgt de telefoon een verkoopprijs van zo'n 700 euro.

2 Reactie(s) op: LG brengt gebogen G Flex in december naar Europa

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 november 2013 19:54 Anoniem
  Waarom zou je een gebogen scherm willen hebben, wat is het nut?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 november 2013 14:50 Anoniem
  Zo'n beetje het principe als de gebogen hoorn van een vaste telefoon.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.