LG brengt Optimus G Pro alsnog naar Nederland

© PXimport

LG brengt Optimus G Pro alsnog naar Nederland

Geplaatst: 27 mei 2013 - 05:58

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

LG zal zijn smartphone-paradepaardje, de Optimus G Pro, in augustus op de Nederlandse markt lanceren. Het nieuwe toestel heeft een groot Full HD 5,5 inch-beeldscherm en ondersteunt het snelle 4G internet.

De Optimus G Pro werd eerder dit jaar al in andere landen gelanceerd, maar LG laat maandag middels een persbericht weten dat het toestel ook richting Nederland komt. De Android-smartphone verschijnt in augustus, waardoor deze een half jaar na de aanvankelijke introductie deze kant op komt.

360 graden panorama-foto’s

De Optimus G Pro beschikt, naast het grote 5,5 inch-scherm, over een 13 megapixel-camera waarmee onder meer 360 graden panorama-foto’s geschoten kunnen worden. Verder is er een quadcore-processor aanwezig (1,7 GHz), 2 GB aan RAM en een opslagcapaciteit van 32 GB. Dankzij de ingebouwde infrarood-sensor kan de telefoon ook als universele afstandsbediening gebruikt worden.

“Het gaat ons niet om wat de smartphone kan, maar juist wat jij met een smartphone kan doen", vertelt Bas Dekker, directeur Mobile bij LG Benelux over de G Pro. "Wij blijven dicht bij de oorspronkelijke Android-software en vullen dit aan met handige functies die een echte meerwaarde bieden.”

LG laat weten dat het nieuwe vlaggenschip in Nederland beschikbaar zal komen in de kleuren zwart en wit. Adviesprijs: 599 euro.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten