Meerdere Instagram-accounts aanmaken en toevoegen

Door: redactie-computertotaal | 27 augustus 2020 16:46

How To

Wil je meerdere Instagram-accounts aanmaken, en wil je bijvoorbeeld een profiel voor privé en eentje voor werkgerelateerde zaken, dan kan dat in een handomdraai. Vervolgens kun je beide accounts gemakkelijk beheren vanuit één overzicht, waardoor je makkelijk tussen de profielen kunt switchen. Hoe dat werkt, leggen we in dit artikel uit.

Instagram bestaat inmiddels meer dan zeven jaar en is nog steeds een populaire app om foto's te maken en te bewerken met je smartphone. Toch is het pas sinds 2016 mogelijk om meerdere Instagram-accounts aan de app toe te voegen en te beheren zonder dat je eerst moet uitloggen en opnieuw moet inloggen met je andere account.

Accounts toevoegen

Je kunt de functie om meerdere Instagram-accounts te beheren inschakelen in de app. Hiervoor moet je in de Instellingen van de app zelf zoeken naar de optie Account toevoegen. Je kunt dan inloggen met maximaal vijf verschillende accounts.

Switchen tussen accounts

Je kunt tussen deze verschillende accounts switchen door naar je profielpagina te gaan en op de naam van je account te drukken. Je krijgt dan een overzicht van al je gelinkte accounts te zien. Je kunt het gewenste account selecteren door erop te drukken. Alles wat je vervolgens op Instagram zet wordt vanaf dat account geplaatst, totdat je weer een ander account kiest.

Om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk iets vanaf het verkeerde account uploadt, geeft Instagram een thumbnail van je profielfoto weer in de navigatiebalk. Je kunt tijdens het posten ook op die thumbnail drukken om van account te wisselen.

Als je op een gegeven moment een van de profielen niet meer gebruikt, dan kun je deze ook weer verwijderen. Switch eerst naar het desbetreffende account en klik op de drie horizontale puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm. Onderaan in de lijst vind je de optie Afmelden bij accountnaam. Kies voor deze optie en bevestig met Afmelden.

Problemen

Lukt het niet om meerdere accounts toe te voegen of zie je de optie niet staan? Verwijder de app dan van je apparaat en download en installeer deze opnieuw. Het probleem zal dan waarschijnlijk zijn opgelost.

Wil je juist Instagram verwijderen? Dat kan natuurlijk ook. Hoe lees je hier.

0 Reactie(s) op: Meerdere Instagram-accounts aanmaken en toevoegen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.