Offline vertalen op je smartphone met Google Vertalen

Door: robin-smit | 02 april 2013 09:59

Apps & Software

Google heeft een update uitgebracht voor de Android-versie van de Google Vertalen-app, waarmee het nu ook mogelijk is om offline teksten te vertalen. Dit betekent dat je vanaf nu tijdens je vakantie nooit meer hopeloos op zoek hoeft te gaan naar een wifi hotspot om die vriendelijke medewerker achter de balie bij het hotel te kunnen verstaan.

Wil je met de nieuwe vertaal-app aan de slag gaan, dan zal je wel even de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe ook jij offline kunt vertalen met je smarthpone.

Talen installeren

Wanneer je offline teksten wilt vertalen met Google Vertalen, zal je eerst taalpakketten moeten installeren voor de talen waarin je dit wilt doen. Dit is mogelijk door in de app op de menutoets te drukken en vervolgens het menu ‘offline talen’ te selecteren.

Je krijgt nu een lijst te zien met alle talen die je offline kunt installeren. Standaard is de Engelse taal al geïnstalleerd. Wil je een taal toevoegen, dan zoek je deze op in de lijst en klik je achter de gewenste taal op het cirkeltje met punaise.

Kerntaalpakket

Wanneer je voor de eerste keer een taal gaat installeren, zal Google Vertalen automatisch ook een kerntaalpakket installeren. Dit pakket biedt de basis voor het offline vertalen en zal je dus maar één keer hoeven te installeren. Na het installeren van het kerntaalpakket zal Google Vertalen beginnen met het installeren van de geselecteerde taal.

De taalpakketten zijn per taal zo’n 160 MB groot, dus het is verstandig alleen de talen te installeren die je echt nodig denkt te hebben. Wanneer een taal is geïnstalleerd zal Google Vertalen je hiervan op de hoogte stellen. Vanaf dit moment zullen alle vertalingen met de geïnstalleerde talen offline mogelijk zijn.

1 Reactie(s) op: Offline vertalen op je smartphone met Google Vertalen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 23 december 2013 00:49 googlevertalen
    Handig artikel. Je kan ook de mobiele versie van http://google-vertalen.nl gebruiken. Dat is ook erg handig ! ;)
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.