Philips-smartphone heeft batterijduur van 35 dagen

© PXimport

Philips-smartphone heeft batterijduur van 35 dagen

Geplaatst: 19 juli 2013 - 10:05

Aangepast: 16 november 2022 - 10:02

Elmar Rekers

Philips werkt aan een smartphone met een extreem lange batterijduur. Dat melden verschillende Amerikaanse media vrijdag. Het toestel, de Xenium W8510, zou een stand-by-tijd van zo’n 35 dagen krijgen en een gesprekstijd van 18 uur.

Philips heeft middels verschillende software-aanpassingen de batterijduur van de telefoon flink kunnen rekken. Zo zou de processor de kloksnelheid flink omlaag schroeven op momenten dat de telefoon weinig wordt gebruikt. Een knop op de zijkant van het toestel schakelt daarnaast in één keer zaken als Bluetooth, wifi en gps uit.

Razendsnel opladen

De Xenium W8510 draait op Android en heeft een 4,7 inch HD-scherm (720p). Verder is er een quadcore-processor aanwezig (1,2 GHz) en 1GB aan RAM. De techniek achter de 3300mAh-batterij zou ook flink zijn aangepast door Philips. Zo is het toestel razendsnel op te laden. Een lege telefoon is na 10 minuten aan het stroom weer goed voor 20 uur stand-by-tijd of 2 uur bellen.

 

© PXimport

De kans dat de Xenium W8510 richting Europa komt is klein. Het toestel is door Philips immers alleen in Japan gepresenteerd. Mocht het toestel toch zijn weg naar de Nederlandse winkelschappen vinden, zou jij dan een dergelijke midrange-telefoon met krachtige batterij overwegen?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten