Samsung: Galaxy S6 buigt of breekt niet in je broekzak

Door: daan-doedens | 07 april 2015 10:26

Nieuws

Wie herinnert zich niet meer de 'bendgate' die speelde rond de iPhone 6 en 6 Plus? Even leek Samsung in hetzelfde vaarwater terecht te komen, maar het bedrijf maakte korte metten met de aantijgingen dat de Galaxy S6 en S6 Edge zouden buigen - of zelfs breken - in je broekzak.

De geruchten begonnen met een video van SquareTrade, waarbij een Samsung Galaxy S6 en S6 Edge aan een buigtest werden onderworpen. Het apparaat werd genadeloos gesloopt door de testmachine, waarmee een nieuwe bendgate was geboren. Maar volgens Samsung moeten we er niet zo zwaar aan tillen.

In een video legt het bedrijf uit dat de test van SquareTrade onrealistisch veel kracht op de Galaxy's zette. 50 kilo was blijkbaar genoeg om een Galaxy S6 Edge volledig te vernietigen, maar bij Samsung's eigen (en meer 'normale') test van 36 kilo was er weinig aan de hand: de Galaxy's bogen terug als elastiek en waren erna gewoon weer net zo bruikbaar als ervoor.

Bekijk hieronder het filmpje en oordeel zelf - en denk nog eens een keer extra na voor je gaat zitten met je smartphone in je achterzak.

1 Reactie(s) op: Samsung: Galaxy S6 buigt of breekt niet in je broekzak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 7 april 2015 23:57 Oscar
    Het beste is zoveel mogelijk voorkomen, dat je smartphone áán dergelijke krachten wordt blootgesteld. Door de smartphone in een hoesje, áán je riem te dragen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.