Samsung Galaxy S6 goedkoper door tegenvallende resultaten

© PXimport

Samsung Galaxy S6 goedkoper door tegenvallende resultaten

Geplaatst: 30 juli 2015 - 05:18

Aangepast: 24 november 2022 - 11:31

Daan Doedens

De reddingsboeien die Samsung's Galaxy S6 en S6 Edge moesten worden, hebben hun status niet kunnen waarmaken. Wegens tegenvallende kwartaalcijfers heeft het Koreaanse bedrijf besloten de prijzen van de vlaggenschepen 'aan te passen'. Oftewel: te verlagen.

De winsten van de mobiele tak van het bedrijf daalden van 3,7 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar naar 2,2 miljard euro dit kwartaal. Dat is nog wel iets hoger dan het vorige kwartaal, maar de echte winst die de S6 en S6 Edge moesten behalen, is uitgebleven. Mede daardoor heeft Samsung laten weten de prijs van de vlaggenschepen te gaan verlagen.

S6 Edge+

De prijsverlaging is niet onlogisch, niet alleen vanwege de tegenvallende resultaten, ook omdat Samsung eerder deze week een evenement aankondigde waarop de nieuwe S6 Edge+ zou worden gepresenteerd. Ook een nieuwe Galaxy Note zou op dat evenement kunnen opduiken. Een nieuwe poging van Samsung om de concurrentiestrijd met Apple aan te kunnen gaan hangt in de lucht, maar de tijd begint wel te dringen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten