Galaxy S7 vanaf 11 maart beschikbaar in Nederland

Door: jeffrey-noordermeer | 21 februari 2016 19:00

Nieuws

Samsung kondigt vandaag de langverwachte Galaxy S7 aan op het Mobile World Congress. Naast de reguliere S7 komt er ook een Galaxy S7 edge onze kant op. We hadden al veel gelekte informatie over deze S7 voorbij zien komen, maar nu weten we ook wanneer deze naar Nederland komt en wat de prijs is.

Qua uiterlijk is de Galaxy S7 vrijwel identiek aan de S6, hoewel het toestel dit keer van metaal is in plaats van glas. Als je goed kijkt, is de thuisknop wat netter afgewerkt. Wel valt op dat de camera aan de achterzijde minder 'uitsteekt', en dat is wel zo prettig. Overigens is ook juist die camera het paradepaardje van de Galaxy S7. Lees ook: Galaxy S7 hands-on - Onze eerste indruk van de nieuwe Galaxy.

Fotograferen met de Galaxy S7

Door een lager diafragma zou het nu mogelijk moeten zijn om betere foto's te schieten bij weinig licht. De camera aan de achterzijde maakt kiekjes met een 12 megapixel resolutie, terwijl de selfiecamera een 5 megapixel-variant is geworden.

Wat zijn de verschillen tussen de S7 en S7 edge?

Dan nu een aantal opvallende verschillen tussen de S7 en de S7 edge, op het gebogen scherm van laatstgenoemde na. De S7 edge is een groter toestel dankzij een 5,5 inch-scherm. De gewone S7 heeft een 5,1 inch-scherm. De resolutie is verder gelijk, 1440 x 2560 pixels.

Beide toestellen zijn spatwaterdicht, stofbestendig en bevatten een vingerafdrukscanner. Ook is er ondersteuning voor nfc, wat o.a. zit ingebouwd voor de betaaldienst Samsung Pay. Die is in Nederland echter nog niet te gebruiken. Opvallend genoeg ontbreekt een usb-c-aansluiting. Opladen doe je dus gewoon met je oude, vertrouwde micro-usb-kabeltje.

S7 is sneller dan zijn voorganger

Onder de motorkap zijn er ook verschillen. De processor is de helft sneller dan die in de Galaxy S6 en er zit 4 GB werkgeheugen in. Dat is 1 GB meer dan in de S6. De toestellen zijn draadloos op te laden, wat volgens Samsung tot 70 procent sneller gaat. De interne opslagruimte van 32 GB is dit keer wél uit te breiden via micro-sd, tot maximaal 200 GB.

De accu is nog altijd niet te verwisselen, maar is wel krachtiger dan in de S6. De standaard S7 heeft een capaciteit die overeenkomt met de S6 edge Plus, terwijl de S7 edge een nog grotere capaciteit meekrijgt - een forse 3600 mAh.

Samsung levert de smartphones met de nieuwste Android-versie, Android 6.0 Marshmallow. Daar zit zoals altijd Samsungs eigen TouchWiz-skin overheen, maar dit keer staan er minder standaard apps op geïnstalleerd.

Prijs en beschikbaarheid

Zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S7 edge komen op 11 maart beschikbaar in Nederland. Voor de S7 betaal je 699 euro en voor de S7 edge 799 euro. De smartphones komen beschikbaar in de kleuren zwart, goud en wit.

0 Reactie(s) op: Galaxy S7 vanaf 11 maart beschikbaar in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.