Telefoon laadt niet op? Dit kun je doen

Door: Justin Doornekamp | 03 juli 2022 15:16

How To

Heb je je iPhone of Android-telefoon aan de lader gehangen, maar laadt je toestel niet op? Voordat je naar de winkel rent om een nieuwe telefoon te kopen, kun je enkele stappen zetten die het probleem mogelijk oplossen.

1. Controleer oplaadpoort 

De oplaadpoort van je telefoon kan al snel vervuild raken door stof, pluisjes of etensresten, waardoor de telefoon niet meer oplaadt. Schijn met een zaklamp in de poort om te kijken of er veel vuil in zit en gebruik bijvoorbeeld een tandenstoker om stof en pluisjes uit de poort te pulken. Doe dit wel voorzichtig. Gebruik geen paperclip, om te voorkomen dat je de poort van je telefoon permanent beschadigt.

2. Probeer een andere kabel of adapter

Als de poort van je telefoon schoon is, controleer dan of de oplaadkabel of -adapter het probleem is door een andere te gebruiken. Een kabel kan al snel beschadigen als je deze met te veel kracht uit je telefoon trekt. Ondersteunt je telefoon draadloos opladen, dan kun je dat ook proberen. 

Waar mogelijk: controleer of je telefoon wel draadloos oplaadt.

3. Telefoon opnieuw opstarten

Soms zorgen softwareproblemen ervoor dat je smartphone niet meer oplaadt. In zo’n geval kan het helpen om je telefoon opnieuw op te starten. 

4. Controleer op waterschade

De meeste nieuwe telefoons zijn (spat-)waterdicht en blijven werken nadat je je smartphone in het water hebt laten vallen. Maar niet altijd, bijvoorbeeld als je telefoon langer dan een half uur in water heeft gelegen. Vooral zoutwater is niet goed voor je smartphone en kan ervoor zorgen dat de oplaadpoort beschadigd raakt. 

5. Batterij of oplaadpoort vervangen

Is het probleem dan nog niet opgelost, dan kun je je toestel als laatste redmiddel opsturen naar een reparateur. Hij kan erachter komen dat de accu of oplaadpoort niet meer werkt. Gelukkig heb je dan niet direct een nieuwe telefoon nodig: een nieuwe batterij of oplaadpoort verhelpt het probleem. Het is niet gemakkelijk om dit zelf te vervangen, dus je hebt wel een expert nodig die het probleem voor je oplost. En daar zitten uiteraard kosten aan.

Doorgaans ben je al snel tussen de 50 en 90 euro kwijt aan het vervangen van een accu of oplaadpoort, afhankelijk van je toestel. Dit is in veel gevallen echter een goedkopere oplossing dan een nieuwe smartphone kopen

Levensduur accu verlengen
De batterij van je telefoon vervangen kost tussen de 50 tot 90 euro.

0 Reactie(s) op: Telefoon laadt niet op? Dit kun je doen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.