Twitter haalt de seks uit Vine

© PXimport

Twitter haalt de seks uit Vine

Geplaatst: 7 maart 2014 - 10:12

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Twitter haalt de bezem door zijn videodienst Vine. Alle huidige expliciet seksuele content wordt verwijderd en de regels worden aangescherpt.

Alle webvideo's van Twitters overgenomen video-dienst Vine worden onderworpen aan een kuisheidscontrole. Ook al zou slechts gaan om minder dan 1 procent van de gebruikers, ziet het microblog zich genoodzaakt de regels voor Vine aan te scherpen. Gebruikers hebben intussen een waarschuwing gehad en krijgen een week de tijd om verboden content op hun account te verwijderen.

Niet al het bloot wordt verboden. In de door Twitter aangescherpte regels valt te lezen dat artistieke of educatieve naaktheid, net als niet-provocerende beelden van bijvoorbeeld borstvoeding en seksueel suggestief gekleed dansen nog gewoon mag. Want zoals de videodienst schrijft op zijn blog: "Wij hebben geen probleem met seksueel expliciete content op het internet - we zijn alleen liever niet de bron."

Populaire videodienst

Gebeurt dat in de toekomst toch, dan kunnen gebruikers dat melden. Twitter nam de populaire videodienst, die gebruikers 'looping' video's maximaal 7 seconden laat uploaden, in 2012 over. Vine is sindsdien een groot succes op social media, en wordt sinds oktober ook prominenter getoond op de feeds van Twitter zelf.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten