Zo doe je dat: Video's downloaden op je smartphone

© PXimport

Zo doe je dat: Video's downloaden op je smartphone

Geplaatst: 6 november 2013 - 18:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

Het internet biedt een ruim aanbod aan video's waar je onbeperkt van mag genieten op je smartphone. Althans, zolang je natuurlijk online bent. Gelukkig kun je door middel van deze vijf apps de video's downloaden, zodat je ze altijd kunt bekijken. Ook zónder internetverbinding.

Let op: Met het downloaden van YouTube-video's druis je in tegen de gebruiksvoorwaarden van Google. Lees

om te weten wat wel en niet is toegestaan.

1. Video Downloader Pro (iOS)

Met de gratis app Video Downloader Pro kun je snel en gemakkelijk video's downloaden op je iPhone, iPod touch en iPad. Voordeel van deze app is dat het downloaden op de achtergrond door kan gaan, waardoor je dus niet hoeft te wachten.

Daarnaast downloadt Video Downloader Pro ook video's die groter zijn dan 20 MB. Een ander bijkomend voordeel is dat je de video's kan rangschikken op je smartphone. Helaas kun je met Video Downloader Pro geen HD video's downloaden.

Video Downloader Pro ondersteunt alle grote streaming-media websites, waaronder YouTube en Vimeo. Hierdoor hoef je dus niet op specifieke websites te bouwen en kan je helemaal zelf bepalen waar jij je video's vandaan haalt.

Download hier Video Downloader Pro.

 

© PXimport

2. TubeMate (Android)

Tubemate wordt vaak gebruikt op Android-smartphones. De video's die je downloadt met Tubemate behouden dezelfde kwaliteit en afmetingen. Je kunt video's downloaden van 720p, 1080p of een lagere resolutie.

De Android Play Store geeft geen toegang tot het downloaden YouTube video's vanwege de algemene voorwaarden van de videodienst. Om dit (op eigen risico) te omzeilen, kun je TubeMate rechtstreeks van de website downloaden. Is YouTube toch niet jouw medium, dan haal je TubeMate natuurlijk eenvoudig uit de Play Store.

Download hier de app uit de Play Store.

 

© PXimport

3. WonTube (iOS en Android)

Deze applicatie is zowel beschikbaar voor smartphones als tablets. WonTube is er speciaal voor gemaakt om gemakkelijk YouTube video's te downloaden. WonTube plaatst zich in je webbrowser waardoor je tegelijkertijd kan surfen en downloaden. Om een video te downloaden, selecteer je de gewenste url en het downloaden kan beginnen.

Net zoals bij TubeMate kan je WonTube voor Android direct vanaf de website downloaden om de beperkingen van YouTube te ontzeilen. Uiteraard ook hier geheel op eigen risico.

Download de app voor Android en voor iOS

 

© PXimport

4. InstaTube (iOS)

InstaTube is bij vele iOS-gebruikers de favoriet. Met deze app kun je tegelijkertijd video's downloaden en HD-video's afspelen. Je kunt dus zeer snel en gemakkelijk downloaden, zowel op een iPad als iPhone. Daarnaast is deze app mooi vormgegeven en krijg je een overzichtelijk beeld van de video's die je hebt gedownload. De app support zowel YouTube, Vimeo als DailyMotion.

Download hier InstaTube voor je iOS-apparaat.

 

© PXimport

5. FVD - Free Video Downloader (Android)

Met de gratis FVD-app kun je rechtstreeks online video's downloaden naar je toestel. Eenmaal geïnstalleerd, hoef je er bijna niet meer naar om te kijken. Hij nestelt zich in de door jouw aangegeven browser waardoor je alleen maar naar de video hoeft te gaan en op downloaden moet drukken. Het enige nadeel zal voor sommige gebruikers zijn dat je met FVD - Free Video Downloader geen YouTube-video's kunt downloaden.

Download hier FVD - Free Video Downloader.

 

© PXimport

Let op: Het is volgens de servicevoorwaarden van YouTube niet toegestaan video's te kopiëren of te verspreiden. Door online video's te bekijken verhoog je het aantal 'clicks' op de website. Deze clicks kan YouTube vervolgens weer verkopen aan adverteerders, waardoor de dienst voor gebruikers gratis kan blijven. Door het downloaden wordt het businessmodel van YouTube dus in de war gegooid.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000