Voorkom uitgewassen foto's door de iPhone-flitser

Door: redactie-computertotaal | 12 december 2013 07:30

How To

We krijgen op de redactie regelmatig klachten binnen over de flitsfoto's van de iPhone 5s. Vooral in situaties met weinig licht is het resultaat vaak een uitgewassen foto. Ik ging dus maar eens op onderzoek uit, want je kunt de flitser van de iPhone immers niet handmatig instellen.

Toen ik online naar een oplossing aan het zoeken was, vond ik een Apple Support Communities thread uit 2010 waarin een vergelijkbaar probleem met eerdere iPhone modellen beschreven werd. Een van de tips was het verwijderen van het hoesje van je iPhone, ervan uitgaande dat je er een gebruikt.

Simpel maar doeltreffend

Ik was sceptisch. Ik had met mijn iPhone 5 precies hetzelfde hoesje gebruikt zonder ooit tegen dit probleem aan te lopen. Maar ik heb het toch maar geprobeerd. Tot mijn verbazing had het verwijderen van het hoesje direct een zeer positieve invloed op mijn flitsfoto's. Ik kan alleen maar veronderstellen dat de nieuwe True Tone flitser van de iPhone 5s en mijn specifieke hoesje (een Moshi iGlaze, waarover ik verder uiterst tevreden ben) geen goede combinatie zijn.

Zie jij dus ook vaak dat flitsfoto's van je iPhone er uitgewassen uitzien? Probeer diezelfde foto dan nog eens te maken zonder hoesje. Kans is groot dat het probleem direct verholpen is.

2 Reactie(s) op: Voorkom uitgewassen foto's door de iPhone-flitser

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 december 2013 11:09 Anoniem
  Right. Maak een foto, mislukt.
  Haal het hoesje van je telefoon af, ga terug in de tijd (iTimeMachine??) en maak de foto nog eens…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 december 2013 18:17 Anoniem
  Komt door de dikte van een hoesje….als je een dik hoesje hebt dan krijgt de flitser niet genoeg vrijheid om het licht te sturen en dan krijg je een rare uitgewassen waas over de foto heen. Heb nu zelf een heel dun hoesje (0.4 mm) en het probleem bij mij is niet meer aanwezig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.