Zo blokkeer je ongewenste bellers op je Android-toestel

Door: Justin Doornekamp | 08 september 2021 06:06

How To

Word je regelmatig lastiggevallen aan de telefoon? Of heb je voor de zoveelste keer een verkoper aan de lijn en heb je er genoeg van? Dan wordt het tijd om actie te ondernemen. Op een Android-telefoon kun je gemakkelijk ongewenste bellers blokkeren.

Hoewel de exacte manier waarop je ongewenste bellers blokkeert kan variëren per toestel, zal het proces in grote lijnen toch hetzelfde zijn. Wij laten aan de hand van een Samsung Galaxy-telefoon zien hoe je bellers kunt blokkeren.

Open de Telefoon-app op je toestel en tik op Recent om je oproepgeschiedenis in te zien. In dit menu vind je rechtsboven in het scherm drie puntjes onder elkaar staan. Tik daarop en kies voor Instellingen en Geblokkeerde nummers. Hier kun je een optie aanzetten dat anonieme nummers direct worden geblokkeerd.

Als je je telefoon ook zakelijk gebruikt, dan is dit waarschijnlijk niet zo handig omdat je dan mogelijk telefoontjes mist van collega’s of relaties die niet in je contactenlijst staan.

Het is dan handiger om nummers handmatig te blokkeren. Dit doe je opnieuw in het menu Geblokkeerde nummers door op het plusje rechtsboven in het scherm te tikken en vervolgens een nummer te selecteren uit de lijst recente bellers of contacten. De nummers worden dan direct geblokkeerd. 

Bellers blokkeren op een iPhone

Ongewenste bellers blokkeren op een iPhone werkt overigens op een vergelijkbare manier als op een Android-telefoon. In de Telefoon-app druk je ook op Recent en achter de naam van de beller op het i-icoontje. Onderaan vind je de optie Blokker deze beller.

Smart Call

Samsung heeft zelf ook een functie om ongewenste telefoontjes te identificeren en aan te pakken, genaamd Smart Call. Als je wordt gebeld door een onbekend nummer en je telefoon vermoedt dat het gaat om mogelijke spam, dan zie je dat direct in het scherm staan met een groot, rood uitroepteken. Je kunt dan een nummer, voor- of nadat je op de oproep hebt gereageerd, blokkeren of rapporteren, zodat je niet twee keer wordt lastiggevallen. 

De Smart Call-functie zet je aan in je Telefoon-app door opnieuw op de drie verticale puntjes te drukken en naar Instellingen te gaan. Hier vind je Spam en gespreksscreening. De optie Beller- en spam-ID bekijken kun je hier aan- of uitschakelen. Eventueel kun je ook Vermoedelijke spamgesprekken filteren aanzetten om spamgesprekken direct te blokkeren. Je krijgt geen meldingen over gemiste gesprekken of voicemails, maar je kunt gefilterde gesprekken wel nog steeds bekijken in de gespreksgeschiedenis en gekregen voicemails beluisteren.

1 Reactie(s) op: Zo blokkeer je ongewenste bellers op je Android-toestel

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 september 2021 18:03 peter.n-1963
  Bij een Samsung Galaxy-telefoon kan je maar 20 nummers in zetten om te blokkeren.
  En als de zelfde partij je 4 keer belt op een dag onder steeds een ander tel, nummer en dat 1 keer per week doet, dat helpt de blokkeren ook niet.
  Het enige is de verbinding weer verbreken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.