‘LG werkt met Google aan Nexus 5’

© PXimport

‘LG werkt met Google aan Nexus 5’

Geplaatst: 3 mei 2013 - 12:43

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Elmar Rekers

Na de Nexus 4 is LG wederom door Google benaderd om hun Android-vlaggenschip te ontwikkelen. Dat schrijft de Korea Times op basis van anonieme bronnen. De ontwikkeling van de smartphone zou inmiddels van start zijn gegaan.

Google introduceert ieder jaar een Nexus-toestel om de nieuwe versie van zijn Android-besturingssysteem in de kijker te spelen. Zo word de Nexus 4 geleverd met een kale versie van Android 4.2 (Jelly Bean). Verwacht wordt dat de Nexus 5 op Android 4.3 of Android 5.0 (Key Lime Pie) gaat draaien.

Specificaties over het nieuwe LG-toestel maken de bronnen van de Korea Times nog niet bekend. Wel claimen de bronnen dat de samenwerking met Google naar meer smaakt bij LG. Zo zou de fabrikant nauw betrokken zijn bij Google’s toekomstplannen op tv-gebied en zou er ook een partnerrol zijn weggelegd bij de ontwikkeling van Google Glass.

Nexus-smartphones

HTC was de eerste fabrikant die in dienst van Google een Nexus toestel mocht ontwikkelen, de Nexus One. Daarna volgde twee toestellen van Samsung; de Nexus S en Galaxy Nexus. LG bracht vorig jaar de Nexus 4 op de markt, welke sinds kort ook eindelijk beschikbaar is in Nederland. Wanneer de Nexus 5 gaat verschijnen is nog onduidelijk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten