30.000 dollar voor pauselijke iPad

Door: rene-schoemaker | 16 april 2015 13:08

Nieuws

De persoonlijke iPad van de paus is geveild. Voor ruim 30.000 dollar wisselde de voorheen pauselijke tablet van eigenaar. Of er nog gevoelige data of foto's opstaan, is nog niet bekend.

De veiling was in Uruguay, de iPad kwam uit de handen van een lokale priester die de iPad eerder had gekregen van Zijne Heiligheid. De priester had de iPad aan een school gedoneerd om zo geld op te halen voor de verdere ontwikkeling van het lokale onderwijs.

De gelukkige koper krijgt niet zo maar een iPad. Er zit een certificaat van Heiligheid bij, uitgegeven door het Vaticaan. De iPad is ook nog voorzien van een inscriptie van Paus Franciscus, die zelf oorspronkelijk uit Argentinië komt, een buurland van Uruguay.

De iPad in kwestie heeft een inscriptie met de naam van de Paus Franciscus.

Bod per telefoon gedaan

De koper is niet bekend gemaakt, zo meldt persbureau AFP. Het veilinghuis Castells dat het biedproces leidde, zegt dat het winnende bod per telefoon is gedaan. Vooralsnog is de Heilige iPad meer waard dan de Heilige Apple-1, die nu op eBay ter bieding wordt aangeboden. Daarop is op dit moment het hoogste bod iets meer dan 20.000 dollar, maar dat kan nog oplopen.

1 Reactie(s) op: 30.000 dollar voor pauselijke iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 17 april 2015 13:05 Oscar
    Dat is gewoon een strategie ván Apple, Zo levert de verkoopt/llevering ván de iPad, áán het Vaticaan Apple véél méér bekendheid op dan ze op gewone marketing manier voor elkaar zouden kunnen krijgen. Zo ontwikkeld zich één nieuwe markt, ben benieuwd wat de gebruikte iPad van Obama, of Poetin, of welke andere beroemdheid, waard zál zijn. Of wát men bereidt is, er voor te willen betalen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.