Bestanden delen tussen pc, smartphone en tablet

Door: kees-krick | 18 maart 2015 12:16

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Tip 09: Extern geheugen

Het geheugen van een smartphone of tablet is nogal beperkt vergeleken met de enorme opslagcapaciteit van de gemiddelde computer. Dan is het fijn als je niet al je bestanden altijd op je mobiele apparaat hoeft te bewaren en dat je er toch bij kunt zodra het nodig is. Een extern opslagmedium is ideaal om een lading extra bestanden met je mee te nemen. Alleen, hoe kom je bij die bestanden?

Een usb-stick past helaas niet in een smartphone of tablet. Of toch wel? SanDisk heeft speciale usb-sticks bedacht met niet één maar twee aansluitingen. Aan het ene uiteinde zit een gewone usb-stekker, zodat je hem op jouw computer kunt aansluiten. Aan de andere zijde zit een stekker die past op je smartphone of tablet. De SanDisk Ultra Dual USB-drive heeft een micro-usb-stekker en is bedoeld voor Android-apparaten. De SanDisk iXpand heeft een Lightning-stekker en past op recente iPhones en iPads. Ze zijn beschikbaar in capaciteiten van 16, 32 en 64 gigabyte.

Tip 09 De SanDisk iXpand is een usb-stick speciaal voor iPhone en iPad.

Tip 10: USB On-The-Go

Heb je een Android-apparaat? Dan is het belangrijk dat je smartphone of tablet USB OTG (On The Go) ondersteunt. Die techniek maakt het mogelijk om een usb-stick te benaderen. Via de gratis app SanDisk Memory Zone kun je bestanden van en naar de usb-stick kopiëren (of verplaatsen) en back-ups maken. Voor Android is een usb-stick gewoon een extra schijf, je mag daarom ook gewoon je eigen favoriete bestandsbeheerder gebruiken. Met Apple-apparaten werkt het natuurlijk net weer even anders. Daarmee kun je de inhoud van een usb-stick niet zomaar opvragen. Hier kun je niet anders dan de gratis app SanDisk iXpand Sync inzetten.

Heb je een paar gave films op de usb-stick staan, maar is de opslagruimte van je iPhone of iPad bijna vol? Met de iXpand is dat geen enkel probleem. Je kunt de films gewoon bekijken terwijl ze op de usb-stick staan. Zijn er meerdere personen of apparaten waarmee je bestanden wilt delen? De SanDisk Connect Wireless Flash Drive is een usb-stick die je draadloos met acht Android- of Apple-apparaten gelijktijdig kunt gebruiken. Streamen van verschillende media kan ook, naar drie apparaten tegelijk.

2 Reactie(s) op: Bestanden delen tussen pc, smartphone en tablet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 maart 2015 06:55 Anoniem
  Beste Kees, ik ben benieuwd wat je van Bittorrent Sync vindt. Geen online opslag, wel synchroniseren tussen je PC, Tablet, Smartphone, NAS, Laptop en je vrienden.

  Ik vind het in iedergeval dé oplossing van 2015.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 maart 2015 14:38 darknessblade
  1TB voor 10 euro per maand= 120 euro per jaar
  voor 120 euro heb je al een prima nas die je ook als online cloud kan gebruiken

  als je er 1 vind met meerdere schijven waarin je maar 1 1TB HDD stopt heb je binnen 2 jaar je investering eral uit, dan kan je ook nog eens de opslag opkrikken voor 50-60 euro (1TB extra [huidige marktprijs voor nas schijven])
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.