De 10 beste widgets voor je Android-tablet

Door: derek-walter | 08 april 2015 13:30

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Widgets zijn altijd één van de belangrijkste onderscheidende factoren voor Android geweest. Ze schitteren echt op een tablet omdat je een groot scherm hebt dat je kunt opvullen met nieuws, het weer, of nuttige hulpprogramma's in plaats van app-icoontjes.

We hebben een lijst samengesteld met een aantal van de beste manieren om je scherm op te leuken met zowel mooi uitziende als nuttige widgets van de Play Store. Of je nu een bescheiden Nexus 7 of een Galaxy Tab S met een enorm scherm hebt, ze zullen je thuisscherm wat elan geven. Lees ook: De 10 beste Android apps van maart.

AccuWeather

AccuWeather heeft haar widget helemaal vernieuwd met Lollipop in gedachten, en het ziet er prachtig uit. De witte achtergrond en zwarte tekst passen goed bij de Google Now Launcher en andere apps op het scherm die de Material Design-look hebben.

Het is ook handig, omdat het de huidige temperatuur en een weersverwachting voor de komende drie dagen direct op het thuisscherm zet. Dit is meestal precies wat je nodig hebt, dus je hoeft de app niet te openen. Als je de app toch opent, krijg je een geweldige hoeveelheid aan details over het weer te zien, met voorspellingen, radar en video's.

AccuWeather(Gratis)

Numix Calculator Pro

Het is misschien niet de meest sexy widget die er bestaat, maar het is erg handig om een rekenmachine op je thuisscherm te hebben staan. Als je er vaak gebruik van maakt, neem dan Numix Calculator Pro. Het is een geweldig voorbeeld van Material Design en past goed bij andere apps met min of meer dezelfde looks.

De widget voert slechts elementaire berekeningen uit, dus als je algebraïsche functies en dergelijke wilt uitvoeren zul je de app moeten openen. Maar het is heel handig om het als widget te hebben zodat je snel wat kunt uitrekenen. Je kunt het antwoord bij de hand houden voor later.

Numix Calculator Pro (€0,89)

Pinterest

Misschien wil je wat meer verschillende dingen op je thuisscherm hebben staan. Als dat zo is, veeg dan de Pinterest widget omlaag en pas het formaat aan naar wens. Het kan het grootste deel van het scherm opvullen als je dat wilt, waardoor je meteen toegang hebt tot allerlei ideeën voor woonaccessoires, mode en ouderschap.

Je kunt items aan je favorieten toevoegen en opnieuw vastpinnen zodat je al die andere coole widgets in de gaten kunt houden, waardoor multitasking (of afgeleid worden) nog eenvoudiger is.

Pinterest (Gratis)

Microsoft OneNote

Microsoft's OneNote is uitgegroeid tot een solide optie voor het maken van notities en het organiseren van al je bestanden op Android. De OneNote-widget maakt goed gebruik van gekleurde iconen om je snel te helpen vinden waar je naar op zoek bent.

De kleuren komen overeen met onderdelen die je in OneNote hebt aangemaakt, waardoor je meteen kunt zien waar een notitie over gaat. Als je liever Evernote of Google Keep gebruikt: deze apps hebben ook widgets, maar Microsoft heeft het echt goed geïmplementeerd en stimuleert echt haar cross-platform-strategie.

OneNote (Gratis)

Google Drive

Google Drive heeft een serie goede widgets in plaats van één geweldige, maar als je deze combineert kunnen ze echt je productiviteit op je tablet verhogen. Een van de widgets maakt het mogelijk om één of meer directe links naar een specifieke map neer te zetten. Of als je foto's in specifieke mappen wil onderbrengen, gebruik je de snapshot-widget om de camera te openen, die vervolgens die foto in de vooraf geselecteerde map zal neerzetten.

De lange balk zet ook commando's voor uploaden, het toevoegen van een foto of het aanmaken van een nieuw Doc, Sheet of Slide op het thuisscherm.

Google Drive (Gratis)

0 Reactie(s) op: De 10 beste widgets voor je Android-tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.