Beveilig je data als je op reis gaat

Door: Chwhynny Overbeeke | 26 april 2017 07:13

How To

Als je op vakantie of zakenreis naar het buitenland gaat, neem je waarschijnlijk een of meerdere apparaten mee, zoals een smartphone, laptop of tablet die persoonlijke gegevens of bestanden bevatten. Om sommige landen binnen te kunnen komen, moet je je apparatuur en soms ook je wachtwoorden overhandigen. In die gevallen is je smartphone beveiligen geen overbodige luxe.

In sommige landen ben je bij aankomst verplicht om je apparaten en soms zelfs bepaalde wachtwoorden in te leveren voor inspectie. Als je liever niet wilt dat de mensen bij de douane/overheid toegang tot je social media accounts en je persoonlijke bestanden hebben, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je data te beschermen.

Geen apparaten meenemen

Logisch, maar in veel gevallen onpraktisch. Maar wat je niet meeneemt, kan niet bekeken worden. Je kunt bij aankomst altijd een goedkope prepaidsmartphone proberen te vinden zodat je toch kunt bellen zonder dat je op van alles ingelogd bent of kunt worden.

Je smartphone meenemen op reis is altijd een klein risico.

De cloud

Als je je apparaten toch wilt meenemen, kun je ervoor kiezen om al je bestanden naar de cloud te uploaden en je apparaten vervolgens naar de fabrieksinstellingen te herstellen, zodat er niets van of over jezelf of je accounts op staat. Als je eenmaal veilig de grens over bent, kun je je data weer gewoon downloaden. Let wel op dat je een veilige verbinding gebruikt.

Tweestapsverificatie

Wil je liever de cloud niet gebruiken? Dan kun je altijd je iPhone of Android telefoon versleutelen en tweestapsverificatie gebruiken. Laat je SIM achter bij iemand die je vertrouwt. Als je dan gedwongen wordt om het wachtwoord door te geven, kunnen ze zonder het gekoppelde apparaat toch geen toegang tot je Apple ID of Google-account krijgen.

0 Reactie(s) op: Beveilig je data als je op reis gaat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.