De 5 grootste verbeteringen van de Surface Pro 3

© CIDimport

De 5 grootste verbeteringen van de Surface Pro 3

Geplaatst: 21 mei 2014 - 10:41

Aangepast: 14 december 2022 - 15:50

Redactie ID.nl

ACHTERGROND - Microsoft heeft afgelopen dinsdag in New York de Surface Pro 3 aangekondigd. De nieuwe tablet belooft veel verbeteringen ten opzichte van de Surface Pro 2. De nieuwe Surface Pro moet volgens de fabrikant vergeleken worden met laptops, niet met tablets.

Surface Pro 3 is sneller

De Surface Pro 3 wordt een stuk sneller dan zijn voorganger, de Surface Pro 2. De nieuwste tablet is in drie typen verkrijgbaar, waarbij de meest opvallende een Intel Core i7-processor krijgt. Dit maakt de tablet sneller dan zijn voorganger, ook als je de i3- en i5-versies naast elkaar legt. De Surface Pro 3 werkt in beide gevallen met een nieuwere processor uit de serie dan de Surface Pro 2. Het nieuwste speeltje van Microsoft is tevens de eerste tablet met een Intel Core i7-processor, deze wordt in de regel alleen bij laptops en pc's gebruikt.

 

© PXimport

De Surface Pro 3 komt in een snellere variant dan Surface Pro 2.

Stille ventilator

Het is niet gebruikelijk voor een tablet om een ingebouwde ventilator te krijgen. Dit is wel het geval met de Surface Pro 3 van Microsoft. De ventilator zit erin vanwege de processorkracht en is bedoeld om de tablet zonder problemen goed te laten functioneren. De ventilator maakt volgens de fabrikant geen geluid en werkt dertig procent effectiever dan andere ventilators. De Surface Pro 3 is door Microsoft ook vergeleken met de Macbook, omdat de kwaliteiten van de tablet beter te vergelijken zouden zijn met laptops.

Verbeterde stylus

Een andere reden voor de aanwezige ventilator is Microsoft een nieuwe docking-station heeft ontwikkeld voor de Surface Pro 3. Als de tablet hier in wordt geplaatst, kan deze als volwaardige pc functioneren. Je kunt de tablet dan samen met muis, toetsenbord en 4k-monitors gebruiken. De Surface Pro 3 krijgt ook een actieve stylus meegeleverd. Als je hier (heel) hard of zacht mee op je scherm drukt, dan verwerkt de tablet dat in de software. Dit komt doordat de nieuwe stylus een gevoeligheid heeft van 256 graden.

 

© PXimport

De tablet kan als volwaardige pc worden gebruikt.

Verbetering beeldscherm

Het beeldscherm van de tablet is verbeterd. De Surface Pro 3 wordt iets groter dan zijn voorganger en heeft een 12 inch-scherm. Deze heeft een resolutie van 2160 X 1440 pixels en is gekoppeld aan een 10-punts-multi-point touchscreen. De Surface Pro 3 is in de huidige markt een van de grootste tablets tot nu toe, al kondigde Dell eerder al een tablet aan met een scherm van 18,4 inch en is de Samsung Galaxy NotePro voorzien van een 12,2 inch-scherm.

Plaatsstand van behuizing

De behuizing van de Surface Pro 3 is verbeterd. Je kunt de tablet namelijk in een stand van 150 graden plaatsen. Dit zou het makkelijker moeten maken om de tablet op je schoot te gebruiken. Daarnaast is het product gemaakt van magnesium om de tablet te verstevigen en is deze 9,1 millimeter dik. Volgens Microsoft is de Surface Pro 3 daarmee het dunste apparaat op de markt dat een Core-processor heeft. De vernieuwde covers zijn ook dunner dan voorheen en het trackpad-oppervlak is groter, waardoor deze nauwkeuriger te bedienen zou zijn.

 

© PXimport

De verschillende kickstanden van de Surface Pro 3.

De Surface Pro 3 komt in augustus in Nederland beschikbaar. De goedkoopste variant kost 819 euro. Een compleet overzicht van de Surface Pro 3 specificaties en prijzen vind je terug op Computer!Totaal.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten