Lenovo onthult Thinkpad Tablet 2 met Windows 8 Pro

© PXimport

Lenovo onthult Thinkpad Tablet 2 met Windows 8 Pro

Geplaatst: 9 augustus 2012 - 07:18

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Elmar Rekers

Computermaker Lenovo heeft donderdag de Thinkpad Tablet 2 met Windows 8 onthuld. Het apparaat draait echter niet op het voor tablets gemaakte Windows RT, maar zal de volledige versie van Windows 8 Pro dragen.

Lenovo zal de tablet in oktober lanceren, gelijktijdig met de komst van Windows 8. Door het apparaat te voorzien van Windows 8 Pro hoopt de fabrikant vooral zakelijke gebruikers aan te spreken. Daarnaast zullen zaken als intranet op de Tablet 2 kunnen draaien en komt er een toetsenbord beschikbaar. Om de toegang tot de tablet te beveiligen, is er een vingerafdruklezer aanwezig.

De Thinkpad Tablet 2 draait op een Intel Atom-processor en heeft een 10inch-scherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Verder is er een 2 en een 8 megapixel camera op de tablet te vinden, houdt de batterij het zo'n 10 uur vol en wordt er een stylus meegeleverd voor een eenvoudige navigatie door de software. De Tablet 2 is 9,8 millimeter dik en weegt 590 gram.

Uitgebreide versie Windows 8

Met Windows 8 Pro krijgt de Thinkpad-tablet een uitgebreidere versie van het OS dan andere tablets. Microsoft heeft immers een speciale Windows RT aangekondigd voor apparaten die op ARM-chips draaien. Deze 'tabletversie' van Windows 8 is aanzienlijk lichter dan Pro, en beschikt over software die speciaal is ontworpen voor het gebruik op touchscreens.

Microsoft zal Windows 8 officieel lanceren op 26 oktober. Verwacht wordt dat de tablet van Lenovo rond diezelfde datum in de winkels ligt. Een prijs is er voor de nieuwe Thinkpad nog niet bekendgemaakt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten