'Lenovo's Motorola bouwt Nexus-phablet met Google'

Door: tonie-van-ringelestijn | 28 juli 2014 13:15

Nieuws

Google zou zijn Nexus-lijn voorzetten met een 6 inch phablet. Die zou worden gemaakt door het eerder aan Lenovo verkochte Motorola.

Motorola werkt aan een Nexus 6 die nog later dit jaar op de markt moet komen, meldt Android Police, dat hiervoor meerdere aanwijzingen vond. De Nexus 6 zou een 5,9 inch scherm hebben, wat relatief groot is ook voor een phablet.

Het toestel zou beschikken over een vingerafdruksensor. Apple en Samsung hebben al eerder toestellen met vingerafdrukscanners geïntroduceerd. In opgedoken informatie heet het toestel 'Shamu', de naam van een vissoort. Ook andere Nexus-apparaten hadden codenamen van vissoorten.

Lenovo

Het Amerikaanse Motorola is door Google eerder dit jaar verkocht aan het Chinese Lenovo. Met de Nexus-apparaten zou Lenovo meteen flink in marktaandeel kunnen groeien. Het merk verkoopt nu zijn meeste smartphones nog in China.

Eerder lekte al uit dat ook HTC werkt aan een nieuw Nexus-apparaat, een 9 inch tablet. Beide apparaten zouden met het nieuwe Android L worden uitgerust.

Android Silver?

Eerder dit jaar gingen geruchten dat Google zijn Nexus-productlijn zou willen stopzetten, vanwege een nieuw initiatief genaamd Android Silver. Maar Google meldde eind juni al tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie dat er nog altijd wordt geïnvesteerd in het Nexus-programma. Onder de naam Android Silver zouden fabrikanten smartphones maken met minder inbreng dan Google, zoals bij Nexus, maar wel op de 'kale' versie van Android.

0 Reactie(s) op: 'Lenovo's Motorola bouwt Nexus-phablet met Google'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.