Microsoft presteert boven verwachting dankzij Windows en tablets

Door: kristian-van-tuil | 25 april 2014 09:41

Nieuws

Microsoft heeft in het derde kwartaal van het lopende fiscale jaar beter gedraaid dan analisten hadden verwacht. Dat blijkt uit cijfers die de softwaregigant vrijdag presenteerde. Vooral Windows en de Surface-tablets hebben voor een hogere winst gezorgd.

De omzet over FYQ3 komt uit op 20,4 miljard dollar, een kleine teruggang in vergelijking met de 20,5 miljard dollar van vorig jaar. Analisten hadden daarbij op een winst van 5,3 miljard dollar gerekend, maar het bedrijf van de nieuwe CEO Satya Nadella laat 5,7 miljard dollar noteren. Onder Steve Ballmer was de winst nog 6,1 miljard dollar.

De meevallende cijfers zijn voornamelijk te danken aan goede resultaten van de Windows- en tabletsonderdelen. Microsoft boekte vier procent meer omzet met het verkopen van Windows-licenties en liet de inkomsten van Surfaces met 50 procent toenemen.

"Ik kan het voorbije kwartaal in twee woorden samenvatten: uitvoering en transitie", lichtte Nadella de resultaten toe. "We hebben goede financiele resultaten laten zien omdat we verschillende stappen hebben ondernomen om de koers van Microsoft te herzien."

Nadella is vooral blij met de klanten die Microsoft afgelopen maanden voor zijn clouddiensten gewonnen heeft. Ook zaken als het uitbrengen van Office voor de iPad, de Windows 8.1 update, het nog uit te brengen Windows Phone 8.1 en de beslissing om Windows voor kleine tablets gratis te maken noemt hij als belangrijke gebeurtenissen die bijdragen aan het succes.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft presteert boven verwachting dankzij Windows en tablets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.