Mobiele versie Chrome spaart je databundel

© PXimport

Mobiele versie Chrome spaart je databundel

Geplaatst: 16 januari 2014 - 08:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

Redactie ID.nl

Door middel van datacompressie gebruikt de nieuwe mobiele Chrome-browser, indien gewenst, tot wel 50 procent minder data, zo belooft Google. Wel wordt er dan aan snelheid ingeboet.

Google rolt een opvallende nieuwe functionaliteit uit voor zijn mobiele versie van Chrome. Eenmaal ingeschakeld kan Chrome's zogeheten 'datacompressie en bandbreedte-management' tot wel 50 procent minder data verstoken. Nadeel is dat het kan zorgen voor een langere laadtijd van webpagina's. De functie wordt toegevoegd bij de aanstaande Chrome-updates van zowel Android als iOS.

Chrome maakt daarmee volop gebruik van zijn SPDY-protocol, dat het afgelopen jaar volop getest is. Die webversneller heeft al bewezen dat met behulp van datacompressie een hogere transmissiesnelheid wordt gehaald bij het laden van webpagina's van Google-diensten. Het protocol is naast de eigen Chrome-browser al geadopteerd door concurrenten Opera, Firefox, Internet Explorer en fungeert als basis voor HTTP 2.0.

Besparing bijhouden

Zoals gezegd kiezen Chrome-gebruikers zelf of zij datacompressie inschakelen. Dat kan straks via de instellingen onder de noemer 'verminder datagebruik'. In hetzelfde menu kan worden bijgehouden hoeveel bandbreedte je per maand bij het browsen met Chrome bespaart.

 

© PXimport

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten