Opfrisbeurt voor uw mailprogramma

Door: dennis-gandasoebrata | 14 juni 2010 10:09

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

De indeling van een e-mailprogramma kunt u eenvoudig aanpassen. Vensters zijn naar wens te verplaatsen, u schakelt onderdelen uit om extra schermruimte vrij te maken. Ook een chatprogramma kan naar smaak veranderd worden. Kies bijvoorbeeld een leuk thema als achtergrond of maak schermafbeeldingen en emoticons met uw eigen webcam.

Windows Live Mail

Het uiterlijk van Live Mail is met enkele muisklikken eenvoudig aan te passen. Gaat u in de menubalk maar eens naar Beeld / Indeling. Het hoofdvenster van Live Mail bestaat uit drie onderdelen die 'out of the box' naast elkaar getoond worden. Uiterst rechts bevindt zich het Leesvenster met daarin een voorbeeldweergave van het bericht dat u in de berichtenlijst selecteert. Dit leesvenster hoeft niet per se rechts te staan. Het kan ook prima onderaan de berichtenlijst geplaatst worden. Handig om extra ruimte voor de berichtenlijst vrij te maken als uw scherm niet zo breed is. Een andere ruimtebesparende mogelijkheid op bijvoorbeeld een netbook is het volledig uitschakelen van het leesvenster.

De indeling van het hoofdvenster bepaalt u helemaal zelf.

Nog steeds onder Beeld / Indeling geeft u bij Berichtenlijst aan of u in de lijst per bericht één dan wel twee regels met informatie wilt zien. Vooral op kleinere schermen heeft één regel vaak de voorkeur. Het overzicht ziet er ook wat compacter uit. Links op het scherm vindt u het Mappenvenster, dat u tal van manieren kunt instellen. Zo is er een compacte weergave waarin alle snelkoppelingen (teksten) worden vervangen door kleine pictogrammen en zijn opslagmappen en snelle weergaven aan en uit te zetten. Opslagmappen zijn lokale mappen waarin berichten worden opgeslagen, snelle weergaven zijn een soort verzamelmappen om bijvoorbeeld in één oogopslag de ongelezen berichten van al uw in Live Mail ingestelde e-mailaccounts te zien.

Zelf een achtergrondkleur uitkiezen in Live Mail.

Rechts in de wekbalk van Windows Live Mail vindt u de Kleurkiezer. Het heeft een kwast als pictogram en u stelt er de achtergrondkleur van het programma mee in. Nou ja, erg groot is de verandering niet. Via een kleurverloop is dit alleen aan de boven- en onderkant van het venster te zien. Behalve standaardkleuren mag u ook een eigen kleurtje in een kleurenpalet uitkiezen. Op het uiterlijk van de berichten die u maakt kunt u zich wel helemaal uitleven. Zodra u op Nieuw in de werkbalk klikt, vindt u in het nieuwe bericht een werkbalk met opmaakfuncties. U kiest voor een standaardopmaak door de optie Briefpapier te selecteren. Klikt u in het snelmenu Meer briefpapier aan, dan zijn de bestaande lay-outs naar smaak aan te passen. Via de knop Nieuw kunt u zelfs uw eigen briefpapier ontwerpen. In dat geval start de Wizard Briefpapier op, die u begeleidt bij het maken van een eigen lay-out.

Behalve het standaard briefpapier gebruiken kunt u ook een eigen ontwerp maken.

Met regels stuurt u berichten direct bij binnenkomst naar de juiste map.

Berichtenregelaar

Per e-mailaccount zijn in Windows Live Mail een aantal mappen aanwezig. U mag daar zelf mappen aan toevoegen, zodat u de berichten naar wens kunt ordenen. Natuurlijk mag u berichten zelf van de ene naar de andere map verplaatsen, maar deels kan dit ook automatisch gebeuren zodra u de post binnenkrijgt. Hiertoe maakt u regels aan via Extra / Berichtregels / E-mail. U hoeft alleen aan te geven waar een e-mail aan moet voldoen en wat er mee moet gebeuren. U geeft bijvoorbeeld op dat de berichten van bepaalde contactpersonen naar een aparte map verplaatst moeten worden, of dat een bericht met bepaalde woorden in het onderwerp meteen verwijderd moet worden.

0 Reactie(s) op: Opfrisbeurt voor uw mailprogramma

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.