Plug-ins voor Chrome

Door: onno-karman | 15 juni 2010 09:32

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

De vierde versie van de internetbrowser van Google is al een tijdje verkrijgbaar. Op het gebied van plug-ins loopt Chrome 4 in op de koning van de browseruitbreidingen, Firefox. Hoog tijd voor een overzicht van de beste plug-ins voor Chrome!

In dit artikel gaan we ervan uit dat u beschikt over de nieuwste versie van Google Chrome. Is deze browser nog niet op uw computer geïnstalleerd? Ga dan eerst naar Google en klik rechtsboven op de knop Google Chrome downloaden. Klik in het volgende scherm op Accepteren en installeren. Binnen enkele minuten is Chrome gedownload en geïnstalleerd.

1. RSS

De plug-in RSS Subscription Extension zou eigenlijk overbodig moeten zijn. Want welke browser heeft tegenwoordig nog steeds geen standaardknop om u eenvoudig op rss-feeds te abonneren? Welnu: Google Chrome dus. Deze plug-in is dan ook afkomstig van Google zelf, dat de browser er in ieder geval weer helemaal up-to-date mee maakt. De plug-in detecteert automatisch of een website beschikt over een rss-feed. Alleen als dit het geval is, wordt in de adresbalk het bekende oranje rss-pictogram zichtbaar. Wanneer een website meerdere rss-feeds aanbiedt, kunt u, door op het pictogram te klikken, kiezen op welke rss-feed u zich wilt abonneren. Vervolgens kunt u aangeven met welk programma u rss-berichten wilt lezen. Standaard zijn vier feed-readers ingesteld: Google Reader, iGoogle, Bloglines en My Yahoo. Als u rss met een ander programma of met een andere online dienst leest, kan die uiteraard aan de lijst worden toegevoegd.

Deze rss-plug-in is onmisbaar en zou eigenlijk standaard al in Chrome moeten zitten.

2. YouTube (1)

Bekijkt u vaak video's op YouTube en wilt u ze het liefst in de hoogst mogelijke kwaliteit zien? Dan is Auto HD for YouTube erg handig. Nadat u deze plug-in installeert - wat slechts twee muisklikken kost - hebt er verder geen omkijken meer naar. Zodra u op YouTube een filmpje bekijkt waarvan meerdere kwaliteiten (resoluties) beschikbaar zijn, zal automatisch de hoogste kwaliteit worden gekozen. Zeker als u veel YouTube-video's in een volledig scherm op een moderne breedbeeldmonitor bekijkt, is deze plug-in een echte aanrader.

Met deze plug-in wordt op YouTube automatisch de hoogste resolutie gekozen.

3. YouTube (2)

Met YouTube Thumbs kunt u de miniaturen op YouTube 'animeren'. Houd uw muiscursor boven een afbeelding van een YouTube-video en de afbeelding wordt tot leven gewekt. Helaas werkt het niet zo fraai als wanneer u video's zoekt via bing, waarbij de video's écht afspelen. Maar om snel een indruk van een video op YouTube te krijgen zonder hem meteen te hoeven starten, is YouTube Thumbs een prima hulpmiddel.

YouTube Thumbs laat de miniaturen van video's bewegen.

4. Zoekresultaten

SearchPreview for Google zal misschien niet bij iedereen in de smaak vallen, maar voor mensen die erg 'beeldgeoriënteerd' zijn, kan het een handige toevoeging vormen. De naam van deze plug-in zegt eigenlijk al wat hij doet: SearchPreview for Google voegt voorvertoningen (screenshots) van websites toe aan de zoekresultaten van Google. Er moet wel bij worden gezegd dat de screenshots niet altijd even up-to-date zijn, maar ze geven een goede indruk van hoe websites eruit zien. Als u op zoek bent naar een bepaalde site en u weet niet meer wat de url is, maar nog wel hoe de site eruit ziet, dan kan deze plug-in tijd besparen tijdens het zoeken met Google.

SearchPreview for Google voegt miniaturen toe aan zoekresultaten in Google.

0 Reactie(s) op: Plug-ins voor Chrome

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.