Samsung presenteert twee nieuwe tablets

Door: Joris Peterse | 01 augustus 2018 17:00

Galaxy Tab
Nieuws

De Galaxy Tab S4 en Galaxy Tab A 10.5 tablets zijn vandaag gepresenteerd door Samsung. De duurdere Galaxy Tab S4 is een krachtige tablet voor productieve doeleinden, terwijl de Galaxy Tab A 10.5 Androidtablet meer voor vermaak bedoeld is.

De Galaxy Tab S4 is Samsung’s luxetablet. Niet alleen qua specificaties, ook qua ontwerp en extra’s. De Tab S4 tablet is net zo groot als zijn voorganger, de Galaxy Tab S3. Door gebruik te maken van dunnere schermranden en een alternatieve schermverhouding van 16 bij 10 beschikt de tablet over een groter scherm van 10,5 inch.

De Androidtablet draait op de recentste versie van Android (8.1 Oreo). Samsung probeert de Galaxy Tab S4 voor zowel entertainment als productiviteit in te zetten, door het eigen beveiligingsysteem Knox bijvoorbeeld en de integratie van Samsung’s assistent Bixby, die op Galaxy-smartphones tot nog toe matig ontvangen wordt.

Opvallend is dat de vingerafdrukscanner ontbreekt. Deze heeft plaatsgemaakt voor gezichtsontgrendeling of ontgrendeling middels een irisscanner.

Extra accessoires

Samsung biedt aardig wat extra’s om mensen ervan te overtuigen de Galaxy Tab S4 voor werk te gebruiken. Zo krijg je bij de tablet een stylus en kun je extra accessoires bij kopen, zoals een toestenbordcover van 150 euro (die je overigens bij een pre-order gratis krijgt) en Dex, waarmee je via een dongel je tablet transformeert in een pc door een monitor, muis en toetsenbord aan te sluiten.

Specificaties

De 482 gram zware Tab S4 is voorzien van krachtige specificaties, zoals een Snapdragon 835-processor, 7300 mAh-accu met snellader, 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen (dat je desgewenst uitbreidt met een geheugenkaart). Aan de voorzijde zitten een viertal speakertjes.

De Samsung Galaxy Tab S4 is vanaf 24 augustus verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. De wifi-variant kost 699 euro. De LTE-uitvoering kost 759 euro.

Galaxy Tab
De Samsung Galaxy Tab S4 met toetsenbordcover.

Galaxy Tab A 10.5

De Galaxy Tab A 10.5 is goedkoper, dat te merken is aan de plastic behuizing en iets zwaardere gewicht (529 gram). Deze tablet heeft dezelfde schermgrootte en -ratio als de Tab S4, maar wel met een iets lagere full-HD resolutie en minder schermpaneel. Ook zijn de vier speakertjes aan de voorzijde gebleven. Hiermee is de tablet dus bedoeld voor entertainment. Samsung heeft tevens enkele kindvriendelijke apps toegevoegd, om de Tab A 10.5 geschikt te maken voor het hele gezin.

Om de tablet nog geschikter te maken voor het hele huishouden heeft Samsung de SmartThings-app toegevoegd, waarmee je je tablet gebruikt als afstandsbediening voor je gehele huishouden.

Galaxy Tab
De Samsung Galaxy Tab A 10.5.

Specificaties

De Samsung Galaxy Tab A 10.5 is eveneens verkrijgbaar vanaf 24 augustus en moet 329 euro kosten. Hiervoor krijg je een Snapdragon 450-processor, met 3GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit is 32GB en is wederom uitbreidbaar. De accucapaciteit is net als de Tab S4 7300 mAh.

1 Reactie(s) op: Samsung presenteert twee nieuwe tablets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 8 augustus 2018 17:37 jan82
    Weer een klein werkgeugen voor Samsung tablets. Is dit om de accu te besparen of wat?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.