Sony onthult ultradunne Xperia Z4 Tablet

© PXimport

Sony onthult ultradunne Xperia Z4 Tablet

Geplaatst: 2 maart 2015 - 12:08

Aangepast: 14 december 2022 - 15:45

Evi Maquoi

Sony heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de opvolger van de Sony Xperia Z2 Tablet onthuld. De fabrikant claimt met de Xperia Z4 Tablet het meest heldere 2K-scherm ter wereld te hebben. Opvallend aan de waterdichte tablet is dat er geen kapje meer over de usb-poort zit.

Sony brengt nog voor de zomer een ultradunne 10.1 inch-tablet op de markt. De Sony Xperia Z4 Tablet is met een gewicht van 389 gram nog zo'n 8 procent lichter dan zijn voorganger. Het toestel is ook een fractie dunner - zo'n 6,1 millimeter - en komt nu op identieke dikte als de iPad Air 2. De rand is nog altijd vrij dik, maar is in vergelijking met de Xperia Z2 Tablet toch zo'n 20% smaller. De Xperia Z4 Tablet is - net zoals de meeste toestellen uit de Sony-stal - waterdicht, nu zelfs zonder kapje over de micro-usb-poort. De poort zelf is namelijk van een waterdichte coating voorzien.

 

© PXimport

De Xperia Z4 Tablet is samen met de iPad Air 2 de dunste tablet ter wereld.

Specificaties

Onder de motorkap zit een 64-bit Qualcomm Snapdragon 810-processor, 32 GB opslagruimte en 3 GB RAM. De batterij van 6000 mAh zou goed moeten zijn om maar liefst 17 uur lang video te bekijken. Het 10.1 inch-scherm heeft een resolutie van 2560x1600 en een pixeldichtheid van 300 ppi. Wie wil fotograferen met zijn tablet kan dat met een 8,1 megapixel-camera aan de achterzijde of een exemplaar van 5,1 megapixel vooraan. Bovendien hecht Sony met deze tablet erg veel waarde aan audio. Dankzij Automatic Headset Compensator (AHC) herkent de tablet automatisch welke koptelefoon je gebruikt. Bovendien is er ook LDAC-ondersteuning en digitale ruisonderdrukking.

 

© PXimport

Het scherm van de Xperia Z4 Tablet is zo'n 40% helderder dan dat van haar voorganger.

Toetsenbord met touchpad

Sony zal de Xperia Z4 Tablet in de Benelux enkel in bundel met een toetsenbord leveren. Het keyboard komt eveneens in twee kleuren - wit en zwart - en maakt het mogelijk om de tablet te positioneren in een hoek tot 130 graden. Erg handig is dat er op het toetsenbord ook een touchpad en een printer- en projectoroutput aanwezig zijn, waardoor je je laptop vaker thuis kunt laten.

 

© PXimport

Het toetsenbord met touchpad en printer- en projectoroutput is een meerwaarde.

De Sony Xperia Z4 Tablet verschijnt in juni in het wit en zwart. Daarnaast verschijnt er ook nog een 4G-model. De basisversie wordt 749 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten