'Veiligheidslek in meeste Android-apparaten'

Door: telegraaf-nl | 14 oktober 2015 10:01

Nieuws

De overgrote meerderheid van alle Android-apparaten heeft ten minste één ernstig veiligheidslek. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de universiteit van Cambridge.

De onderzoekers hebben in de afgelopen vier jaar gegevens van meer dan 20.000 Android-toestellen geanalyseerd. Ze concludeerden dat bijna negen op de tien (87 procent) van de apparaten kwetsbaar is. Nexus-toestellen, waarop een kale versie van Android draait, kwamen het beste uit de test. LG volgt op de tweede plaats.

De belangrijkste oorzaak is dat fabrikanten niet altijd even trouw updates verspreiden om lekken te dichten. Ook speelt een rol dat verschillende oudere versies van Android nog op grote schaal worden gebruikt, omdat veel mensen het besturingssysteem van hun Android-smartphone of -tablet niet direct of helemaal niet (kunnen) updaten.

Onderzoek gefinancierd door Google

Het onderzoek is deels gefinancierd door Google, de ontwikkelaar van Android. Het mobiele besturingssysteem werd de afgelopen jaren opgeschrikt door diverse veiligheidslekken, zoals Stagefright. Mede daarom besloten sommige fabrikanten maandelijks met veiligheidsupdates te komen.

0 Reactie(s) op: 'Veiligheidslek in meeste Android-apparaten'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.