AVG populairste virusscanner onder Nederlanders

© PXimport

AVG populairste virusscanner onder Nederlanders

Geplaatst: 25 maart 2014 - 10:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:37

Redactie Computer!Totaal

Gratis virusscanners zijn populair onder de Nederlandse pc-gebruikers. Dat blijkt uit een onderzoek van Computer!Totaal onder de bezoekers van zijn website. Vooral software van AVG, Avast! en Microsoft is in trek.

Het gebruik van virusscanners is belangrijk om je computer te beschermen tegen gevaarlijke spam en besmette data die malware of virussen op je systeem achterlaten. Slechts een kleine vier procent van de in totaal 2326 respondenten zegt geen virusscanner te gebruiken.

Liever goedkoper

AVG is de populairste leverancier van antivirussoftware: vijftien procent zegt gebruik te maken van deze software. Hieronder valt zowel de gratis als de betaalde versie van de AVG-virusscanner. Opvallend is dat de grote namen een relatief kleine gebruikersgroep hebben, wat erop wijst dat de Nederlander liever voor een gratis pakket kiest. Zo heeft Avast! een aandeel van 13,41 procent en doet Microsoft het ook niet slecht met 13,5 procent.

Vier procent kiest voor McAfee, Kaspersky grijpt 4,3 procent en Panda moet het doen met slechts 1,85 procent. Symantec doet het prima, van de respondenten geeft 10,75 procent aan hier gebruik van te maken.

 

© PXimport

Ben jij al in het bezit van een virusscanner? Of ben je van plan over te stappen naar een andere aanbieder? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten