Toshiba Satellite Radius 12: De beste Windows 10 convertible?

Door: Jeroen Boer | 04 september 2015 20:23

Hands-on

Windows 10 moet eindelijk de perfecte combinatie tussen notebook en tablet mogelijk maken, en Toshiba doet met de Satelite Radius 12, die het op de IFA toont, een nieuwe poging om de ultieme combinatie tussen notebook en tablet uit te brengen. Wij waren direct onder de indruk door deze vier eigenschappen.

1. Ideale afmetingen

Ondanks, of misschien dankzij, zijn geringe schermafmeting van 12,5 inch trekt Toshiba's Satellite Radius 12 direct de aandacht. De 12inch-convirtible heeft dan ook een ideaal maatje voor een laptop/tablet-combinatie. Het scherm is met 12,5 inch groot genoeg om op te werken, terwijl het niet té groot is om als tablet dienst te doen. Daarbij valt direct op hoe licht de Radius 12 is, het is geen probleem om hem als tablet met één hand vast te houden. De convertible weegt dan ook maar 1,32 kg.

2. Goede afwerking

Behalve het formaat is ook de afwerking dik in orde. De Radius 12 is grotendeels vervaardigt uit aluminium en heeft een volledig geïntegreerd toetsenbord, iets dat we zeker bij Toshiba niet altijd zien. Het toetsenbord tikt daarbij uitstekend en is voorzien van toetsverlichting. Een touchpad met ondersteuning voor multitouch maakt de soepele werkervaring af. De laptop is dankzij een draaibaar scharnier (vergelijkbaar met Lenovo's YOGA 13) eenvoudig van laptop naar tablet om te klappen. Je kunt hem ook als aanraakcomputer gebruiken waarbij je het toetsenbord weg klapt.

De Radius 12 is enorm degelijk gebouwd.

3. Indrukwekkend scherm

Het scherm is misschien nog wel het meest indrukwekkende onderdeel van de Radius 12. Het 12,5inch aanraakscherm heeft namelijk een UHD 4K-resolutie van 3840 x 2160 pixels. Het gebruikte paneel maakt daarbij bovendien gebruik van IPS-technologie waardoor het haarscherpe beeld ook goede kleuren en inkijkhoeken heeft. Daarnaast komt Toshiba ook met een Ful HD-variant, die heb ik echter niet gezien. Het voordeel van die uitvoering is dat de batterijduur een stuk langer is vermoedelijk omdat het UHD 4K-scherm een fellere verlichting nodig heeft voor dezelfde lichtopbrengst.

De Windows 10-convertible is op verschillende manieren in te zetten.

4. Sterke prestaties

Toshiba heeft de Radius 12 voorzien van Intels nieuwste Skylake-processor en bieddt modellen aan met maximaal een Core i7. De processor wordt ondersteund door 8 GB RAM en een SSD wat het naast handzaam ook vlot maakt. Uiteraard draait de convertible op Windows 10. Volgens Toshiba houdt de accu het met een UHD 4K-scherm zes uur uit terwijl je met een Full HD-variant acht uur kunt werken.

De Radius 12 is een razendsnelle laptop.

Voorlopige conclusie

Mijn eerste indruk van de Satellite Radius 12 is erg positief. De convertible ziet er goed uit, weegt weinig en heeft een uitstekend scherm. Een definitief prijskaartje heb ik nog niet gehoord, maar reken er door de combinatie van mogelijkheden op een hoge prijs.

1 Reactie(s) op: Toshiba Satellite Radius 12: De beste Windows 10 convertible?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 januari 2016 23:25 Anoniem
  Gisteren deze laptop via TNT ontvangen. In tegenstelling tot wat ik in een engelstalige review las, is er helemaal niets mis met het keyboard. Het tikt gewoon soepeljes weg.
  Wat prestaties en beeldkwaliteit betreft : monsterlijk goed!!!
  Als je een hybride laptop / tablet zoekt, zoek dan niet verder! Dit is 'm.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.