Philips onthult nieuwe tv's met mini-projector

Door: telegraaf-nl | 03 september 2015 14:21

Nieuws

Philips blaast het elf jaar oude Ambilight dat het tv-beeld buiten het tv-scherm brengt, nieuw leven in. In plaats van led-lampen worden nu negen projectors gebruikt. Deze creëren rond de tv een soort halo-effect op de muur. TP-Vision gaat de techniek gebruiken in haar duurdere Philips-tv's. Verder is AndroidTV, het platform voor extra content, gebruiksvriendelijker gemaakt.

Philips presenteert de nieuwe techniek tijdens de consumenten-elektronicabeurs IFA te Berlijn. Verder komt Philips met een gezondheidshorloge. Anders dan het fitness-horloge van TomTom is de Health Watch van Philips ontworpen als een medisch apparaat. Het houdt in de gaten hoe gezond iemand is. Nieuw ook is een bloeddrukmeter die makkelijk aan de bovenarm kan worden bevestigd. Voor apneu-patiënten is de Dream Station ontwikkeld. De gegevens die dit apparaat verzamelt, worden gebruikt om deze mensen beter te begeleiden bij het verlichten van de kwaal.

Izzy

Verder komt Philips met de Izzy, een multiroom audiosysteem waarmee je met een druk op de knop het hele huis met muziek kunt vullen. Alle aangesloten speakers worden onmiddelijk aan elkaar verbonden. Volgens Philips is dit systeem gebruiksvriendelijker dan dat van Sonos.

De markt voor multiroom-systemen is nog vrij onontgonnen, aldus Wibo Vaartjes, directeur van Gibson Innovation, het bedrijf achter de audioproducten van Philips. Minder dan 5 procent van de huishoudens heeft een multiroom-systeem. En dat terwijl die systemen al heel lang beschikbaar zijn. Ze zijn te complex, vindt Vaartjes, Daarom hebben we ze vereenvoudigd.

Het bijzondere is dat geen draadloze router of app nodig is voor het opzetten van een verbinding.

0 Reactie(s) op: Philips onthult nieuwe tv's met mini-projector

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.