IFA 2016: Huawei presenteert nieuwe Nova smartphones

Door: Chwhynny Overbeeke | 01 september 2016 09:41

Nieuws

Huawei heeft op IFA 2016 haar nieuwe lijn Nova smartphones gepresenteerd. Deze modellen hebben een elegant, rond ontwerp en een verbeterde camera.

Twee modellen

Op IFA 2016 heeft Huawei twee nieuwe smartphone modellen onthuld: de Huawei Nova en de Huawei Nova Plus. Dit zijn de eerste modellen in de gloednieuwe Nova lijn, die gericht is op een mooi ontwerp plus gebruiksvriendelijkheid en vernieuwing. De Nova Plus zal in Nederland niet verkrijgbaar zijn.

Ontwerp en specificaties

De Nova modellen hebben een gebogen oppervlak en een1080p IPS display die naadloos in elkaar overvloeien voor een ergonomisch design, waardoor de apparaten gemakkelijk met 1 hand bediend kunnen worden.De behuizing is aluminium unibody.

Het scherm van de Nova is 5", dat van de Nova Plus 5.5".

De Nova en Nova Plus bevatten een Snapdragon 625 processor met een geavanceerde technologie waardoor de apparaten betere prestaties leveren en energiezuiniger zijn. Ze bevatten allebei een 3.020mAh accu met Smart Power 4.0, die een langere batterijduur oplevert. De Nova en Nova Plus hebben 32GB opslagruimte en 3GB RAM.

De Nova modellen hebben tevens een nieuwe generatie 3D vingerafdruksensor waarmee de apparaten sneller en beter ontgrendeld kunnen worden.

Beide apparaten hebben een 8 megapixel camera op de voorzijde, waardoor je betere selfies kunt maken, in zowel lichte als donkere situaties. Met de Beauty Makeup 2.0 en Beautiful Skin 3.0 apps kunnen make-up effecten en andere verbeteringen aan selfies worden toegevoegd zodat je er op je best uitziet.

De camera op de achterzijde van de Nova heeft 12 megapixels met grotere pixels dan gemiddeld, die van de Nova Plus heeft 16 megapixels maar kleinere pixels dan die op de Nova. Beide modellen hebben een lens met een groot diafragma zodat je onder slechtere lichtomstandigheden ook goede foto's kunt maken, en een supersnelle autofocus functie voor extra nauwkeurigheid.

Verkrijgbaarheid en prijs

De Nova is vanaf oktober verkrijgbaar voor 399 euro, de Nova Plus zal in Nederland niet verijgbaar zijn.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: Huawei presenteert nieuwe Nova smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.