Maak deze zomer de ultieme Spotify-afspeellijst met Roadtrip Mixtape

Door: leah-yamshon | 05 augustus 2014 12:00

How To

Roadtrip Mixtape kiest nummers op basis van de route die je neemt, en introduceert je tot lokale bands terwijl je onderweg bent. De ideale tool dus om eenvoudig de beste afspeellijst samen te stellen voor je road trip deze zomer.

Voor mij is de zomer niet compleet zonder een road trip - al is het maar voor een lang weekend. De weg opgaan heeft altijd iets magisch. Wat ik bedoel is, road trips zijn altijd goed voor mooie herinneringen, en de perfecte muziek kan de sfeer er helemaal inbrengen. Vraag je je af hoe je moet beginnen? Gebruik Roadtrip Mixtape voor wat inspiratie.

Roadtrip Mixtape is een nieuw project van Echo Nest en Spotify, en het doel is om de beste afspeellijsten te maken voor jouw reis. Het maakt afspeellijsten aan op basis van je beginpunt en reisbestemming, waarbij Roadtrip Mixtape een lijst maakt op basis van lokale artiesten.

Roadtrip Mixtape op je smartphone

Dit project is eigenlijk een webapp, dus open Roadtrip Mixtape in de browser van je smartphone en voer je begin- en eindpunt in. Terwijl je typt verschijnt er een kaart op het scherm met een suggestie voor je route. Druk op Play om je afspeellijst te beginnen. Nummers worden aangeduid als groene stippen op de kaart. Je kunt op een van de stippen drukken om te zien welke nummers er tijdens bepaalde delen van je reis zullen worden afgespeeld.

Omdat Roadtrip Mixtape deel uitmaakt van Spotify, heb je toegang tot de enorme muziekcollectie van Spotify, maar je kunt nummers die je niet bevallen gewoon overslaan. Helemaal vlekkeloos werkt het echter nog niet. Om wat voor reden dan ook blijft Roadtrip Mixtape een nummer van Chris Brown aanraden wanneer je uit San Francisco rijdt, en dit blijft doorgaan, ook al sla je het een aantal keer over. Ik zou graag een functie zien waarmee je bepaalde artiesten kunt blokkeren, of een functie die onthoudt welke artiesten je hebt overgeslagen zodat er geen nummers van deze artiesten meer aanbevolen worden.

Het nadeel is dat dit project alleen bedoeld is om afspeellijsten te maken. Je kunt clips van de nummers streamen, maar je zult Spotify of een andere muziekapp moeten openen om de volledige afspeellijst te kunnen beluisteren. Roadtrip Mixtape biedt je een ontdekkingstool, Spotify biedt je de daadwerkelijke nummers. De interface is daarbij nogal kaal en gelimiteerd, maar het wordt gelukkig constant verbeterd en de data is zo interessant dat het deze nadelen compenseert.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe muziek om naar te luisteren, en ik vind het heel leuk dat Roadtrip Mixtape nummers selecteert op basis van de steden die je bezoekt. Het toont nieuwe, lokale artiesten aan een breder publiek, en je ontdekt misschien wel een band die je helemaal niet kende in je eigen stad.

Wie weet? Misschien kun je onderweg naar een paar optredens gaan dankzij Roadtrip Mixtape. Het is een unieke manier om iets nieuws te leren over een stad die anders misschien alleen maar een sanitaire stop zou zijn.

0 Reactie(s) op: Maak deze zomer de ultieme Spotify-afspeellijst met Roadtrip Mixtape

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.